L’arquebisbe de Barcelona alerta de la perspectiva de gènere perquè provoca “desorientació”

Joan Josep Omella la considera un "desafiament educatiu" i nega que sigui una construcció social

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha qualificat la perspectiva de gènere de “desafiament educatiu” per provocar “una gran desorientació entre els infants, adolescents i joves”. En la seva carta dominical, el cardenal ha refusat que la identitat de gènere sigui una construcció social i ha remarcat que hi ha “arguments racionals” que mostren “la centralitat del cos humà com a un element integral de la identitat personal i de les relacions familiars”. En aquest sentit, l’arquebisbe de Barcelona ha demanat “acompanyar” els infants i joves en l’educació afectiva i sexual i “prevenir-los de qualsevol influència que desfiguri la seva capacitat d’estimar”.

L’arquebisbe de Barcelona ha assegurat que “molts pares i mestres” estan preocupats per la “implantació progressiva” de la perspectiva de gènere en l’educació. “Davant de la desconstrucció de la visió de la persona humana que proposa la ideologia de gènere, davant d’aquest desafiament educatiu, no podem deixar la família sola”, ha reivindicat el cardenal.

“Ens cal un diàleg profund i respectuós que cerqui la veritat sobre la persona, de manera que pugui assolir la seva plenitud”, ha subratllat, per després afegir que cal superar “tot reduccionisme ideològic”.

Nou comentari