El millor panettone del món es fa a Barcelona. Suca’l és una fleca de la ciutat que es va imposar en el concurs anual que es va fer a Milà, entre els dies 8 i 10 de novembre. Darrere de Suca’l, amb tres establiments a la ciutat, hi ha el mestre forner mexicà Tonatiuh Cortés. Suca’l està al carrer de Rosselló, 112; a Fluvià, 113, i a la plaça del Mercadal, 36.
“No m’ho puc creure”
Fa només un dia, Suca’l ho feia públic en el seu perfil d’Instagram. En declaracions a betevé, el forner establert a Barcelona deia que encara no era conscient del guardó. “No m’ho puc creure”. I afegia que creu que el premi és fruit de l’experiència que ha acumulat, perquè ja sap com els agrada el panettone clàssic als italians.
Com la resta dels participants, Cortés ha hagut d’elaborar els panettones que ha presentat al concurs amb la farina, la fruita i la mantega que el certamen els ha enviat, ja que tots els productes han de ser d’origen italià. El forner i el seu equip van elaborar sis panettones, tots de factura clàssica, i els van portar fins a Milà perquè el jurat els tastés. Segons Cortés, la massa mare és la clau dels seus panettones. La fan igual des de fa 10 anys i la cuiden com si fos un tamagotxi o una mascota, “a la qual cal alimentar dia rere dia”, ha dit al 324.cat.
Premis per altres pastisseries barcelonines
A principis de novembre, dues pastisseries més de Barcelona van ser elegides com les que fan el millor panettone de l’Estat. En el concurs del Millor Panettone Artesà d’Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, amb el suport de l’Escola de Pastisseria del Gremi, la pastisseria Canal de Barcelona es va coronar com la que fa el millor panettone clàssic de tot l’Estat, mentre que Madeleine by Ferrieres va guanyar el guardó al millor panettone de xocolata.