Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apareixen pintades a favor de Rússia als carrers de Barcelona
  • CA

Els carrers de Barcelona han despertat diversos dies d’aquesta setmana amb pintades favorables al règim de Putin i en contra dels refugiats ucraïnesos. En diversos punts de la ciutat, algunes persones anònimes han dibuixat la ‘Z’ que ha popularitzat l’exèrcit rus durant la invasió a Ucraïna. Aquest fet ha despertat la indignació de diversos veïns a les xarxes socials.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant les pintades, segons ha informat l’agència Europa Press. Fonts policials han explicat tot i que estan esperant rebre denúncia, ja han iniciat una investigació per aclarir els fets.

Una d’aquestes pintades, tal com ha pogut fotografiar un veí de Barcelona, ha aparegut al centre d’ajuda a ucraïnesos desplaçats a la capital catalana, a la Via Laietana. A les imatges, penjades a les xarxes socials, es veu com han pintat el símbol prorús a la porta i les finestres del local.

Monuments històrics afectats

Alguns llocs emblemàtics de la ciutat també han patit aquest vandalisme, com és el cas de la Catedral de Barcelona. L’església, situada al centre de la ciutat, també ha aparegut amb pintades d’aquest estil a la seva façana, tal com ha publicat un internauta a Twitter. Un altre monument destacat de Barcelona que ha aparegut vandalitzat amb la ‘Z’ és la muralla romana de la ciutat, segons es veu en les imatges publicades pels usuaris.

El significat de la ‘Z’

La “Z” és un símbol pro Putin que es va popularitzar fa un any amb l’inici de la guerra a Ucraïna. És la lletra que utilitzen els camions i tancs de l’exèrcit rus per distingir-se de la resta al camp de batalla. Els experts, però, no s’acaben de posar d’acord amb l’origen d’aquesta simbologia. Mentre que alguns creuen que prové de la paraula ‘Za pobedy’, que significa “per la victòria” en rus, d’altres l’identifiquen a la també paraula russa ‘Zapad’, que significa Oest -que és on està la regió que vol conquerir Putin-. Sigui com sigui, aquest símbol suposa un clar aprovament de l’actuació russa i la seva aparició en monuments de Barcelona ha despertat la indignació de les xarxes socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa