Apareix al port del Fòrum un cabirol perdut vora el riu Besòs

Feia 2 setmanes que els tècnics rurals i municipals el buscaven | L'han localitzat en un moll, entre vaixells

El cabirol volia veure el mar. Curiós desenllaç per a una història també poc habitual. Tècnics ambientals de diversos ajuntaments del Barcelonès i agents rurals feia dies que intentaven localitzar un cabirol que s’havia perdut a l’entorn del Parc Fluvial del Besòs. El primer avís, d’un veí de la zona, va alertar de la seva presència el 28 d’abril a la desembocadura del riu, un entorn massa urbà per aquesta espècie.

Els dies posteriors se l’havia vist per un polígon industrial i prop de les vies del tren al barri de la Mora de Badalona, però en cap ocasió no se l’havia pogut interceptar. Finalment el mamífer ha aparegut aquest dissabte al migdia on ningú l’esperava.

Ha creuat carrers propers al barri de la Mina i ha arribat fins al port nàutic del Fòrum, a la frontera amb Barcelona ciutat. L’han capturat en un moll flotant entre les embarcacions aparcades, just arran de mar. Després d’immobilitzar-lo, els tècnics han comprovat que estava “en bones condicions” i l’han traslladat al Centre de Fauna Salvatge Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda.

El consistori de Sant Adrià de Besòs va fer una crida a les xarxes socials per localitzar l’animal, donat que és una espècie que es caça i que calia fer tornar a la Serralada de Marina. Suposadament procedia d’aquest entorn natural, on hi ha més exemplars de la mateixa espècie.

Nou comentari