Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aparcaments plens i marees d’esportistes a la carretera de les Aigües

El primer cap de setmana de retorn al confinament comarcal ha estat marcat per una meteorologia que no ha convidat a prendre al sol, però sí a fer esport. Aquest matí de diumenge, rúfol i a estones amb quatre gotes mal comptades, ha permès a molts barcelonins tornar a envair la carretera de les Aigües, on s’hi ha vist molts ciclistes i persones corrent, però també d’altres que han optat per passejar i gaudir de les vistes de la capital catalana. No obstant, no s’hi han produït les imatges de saturació que es van veure un cop és va aixecar el confinament domiciliari, a la primavera del 2020, si bé en alguns punts on s’unien diversos camins s’hi ha produït una concentració elevada de persones, que els ha obligat a aturar-se i cedir el pas.

L’espai es caracteritza per ser un entorn natural d’ampli recorregut i que recorre la falda del Parc de Collserola al llarg de 10 quilòmetres. Aquest traçat, que va del barri de Penitents (Gràcia) a Esplugues de Llobregat, es converteix en un mirador excepcional de la costa barcelonina, on avui la poca visibilitat permetia arribar poc més enllà de la platja.

Després del confinament, però, aquest espai, ja freqüentat anteriorment per esportistes i veïns dels barris per on passa, es va convertir en una via d’escapada per a molts barcelonins que, privats de la possibilitat de sortir de la localitat, van optar per gaudir d’aquest entorn natural en els primers compassos del desconfinament. Aquest ús s’ha mantingut des de llavors, amb menor afluència durant les èpoques de mobilitat permesa per tot el territori català.

Corredors i ciclistes a la carretera de les Aigües / ACN

Aquest diumenge, on els núvols han refrescat l’ambient i fins i tot ha plogut de manera minsa, moltes persones s’han desplaçat fins la carretera de les Aigües. Això ha provocat que els aparcaments habilitats s’hagin omplert des de primera hora del matí.

Els ciclistes són el col·lectiu més nombrós dels que han passat per aquesta via, seguits de la gent que ha optat per passejar-hi, ja sigui individualment, amb el gos o en grups reduïts. Han estat molts els que s’aturaven per fer instantànies de la ciutat , fer-s’hi selfies amb el mòbil o demanar a algú que els fes una fotografia.

Cruïlles, com la que enllaça amb el camí de Vallvidrera, han estat dels espais on més concentració de persones s’hi ha registrat. Convertit en punt de trobada, de pausa o de gir, han estat freqüents els canvis de pas o fins i tot les aturades per deixar passar aquells qui venien de cara.

Generalment, tot i tractar-se d’un espai obert, registrar-s’hi menys afluència de gent que en altres ocasions i haver-hi petits grups de persones, la majoria duia la mascareta posada, fins i tot en els moments de fer-se fotografies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa