Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apallissen una noia trans pel carrer per motius LGTBI-fòbics
  • CA

Una noia trans va ser colpejada ahir pel carrer després d’haver estat insultada amb clares referències d’odi cap al col·lectiu LGTBI. Ho ha denunciat la mateixa víctima a les xarxes, on ha explicat que poc després de sortir de casa seva li han cridat “puto travelo” i “engendro” abans d’agredir-la. El relat que ha publicat assegura que els agressors la van retenir i li van clavar cops de puny a la cara, puntades de peu i tota mena de cops pel cos. La noia també ha explicat que té 19 anys i que fa tan sols dos mesos que va venir a viure a Barcelona “buscant pau” i no a que la humiliessin. En un segon comunicat, la mateixa víctima ha informat que té el llavi trencat i algun blau, però que està relativament bé.

Els Mossos d’Esquadra, aquest matí, han anunciat que investiguen conjuntament amb la fiscalia d’odi i discriminació l’agressió trànsfoba. Per la seva banda, l’Observatori contra l’Homofòbia va condemnar els fets poc després que sortissin a la llum i s’ha posat “a disposició de la víctima”. A més, ha reclamat “polítiques públiques efectives”.

De moment, la noia agredida s’ha limitat a apuntar que ha pres “les mesures convenients”.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, també es va sumar immediatament a l’oferiment d’ajuda i ha recordat l’existència dels serveis de l’Oficina per a la No Discriminació per denunciar aquesta mena de casos. Ha titllat l’incident d’aquesta tarda com una “agressió covarda i intolerable”.

Poc després de denunciar els fets a Instagram, la publicació de la noia va rebre centenars de milers de reaccions donant-li ànims i suport. Com a mostra d’agraïment, ha enviat un missatge de suport “a totes les persones trans” perquè “no tinguin por”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa