Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres anys de deixadesa al camp de l’Àliga esclaten al ple de Gràcia

Tres anys de malestar per la manera com es gestiona el camp municipal de futbol de l’Àliga van esclatar ahir al vespre al ple del districte de Gràcia. Pares de nens que hi juguen, del Club Esportiu Europa i un responsable del futbol formatiu de l’entitat es van presentar a la primera sessió plenària del mandat. I la consellera d’ERC Núria Pi va portar el tema a debat, mitjançant un prec en la part final del ple. 

Amb la projecció de diverses fotografies recents de l’estat en què es troba el camp, Pi va recriminar “la deixadesa de la instal·lació”, i es va aturar en diversos aspectes: fustes, pals eines perilloses –un pic, una aixada– i altres elements que sobresurten i amb els quals poden topar els nens.

També va mostrar imatges d’uns pals que sostenen unes xarxes per impedir que es perdin pilotes, que per alguna raó tenen uns tubs que sobresurten i estan tallats a una alçada que nens d’uns 7 o 8 anys fer-se mal al cap. 

Tubs tallats en pals que sostenen xarxes al camp de l’Àliga / N.P.

Un altre aspecte que va provocar controvèrsia va ser els sacs enormes plens de les boletes de cautxú que desprèn el camp de gespa artificial quan es desgasta. 

Sacs plens de cautxú al camp de l’Àliga / N.P.

La intervenció de la consellera va anar seguida de la que van fer els afectats, que esperaven entre el públic i que van assegurar que feia tres anys que estan en aquesta situació. “Tot això va començar quan la concessió va passar del camp del Club Esportiu Europa a la Fundació Marcet. Ens trobem amb brutícia del juny hi era al setembre, cautxú amuntegat, la caldera aturada dos mesos a ple hivern, cuques als vestidors, i la temporada passada va haver-hi rates. I la fundació no ens dona resposta”, va esclatar Lourdes Pérez, mare d’un nen que juga al camp.

“Quan una empresa guanya un concurs públic, es compromet a complir, a invertir, i els actuals concessionaris només volen treure’n profit econòmic”, va afegir. I va rematar: “Volem seguir aquest model de concessió?”.

Des de l’estrada, el regidor del districte, Eloi Badia, feia que no amb el cap. Però va ser la consellera de districte del PSC Mercè Saltor la que va respondre al prec en nom del govern municipal. “Per part nostra, hi ha voluntat i tot el compromís d’eliminar elements de perill. El cautxú ja ha estat retirat d’acord amb el club esportiu i està prevista una altra actuació, i en farem seguiment. Acceptem el prec d’ERC“, va dir. 

“Han retirat els sacs de cautxú aquest matí perquè sabien que hi havia aquest prec registrat per al ple del districte. Ho celebrem, ja és alguna cosa”, deia després Lourdes Pérez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa