Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antoni Trilla: “Si tot va bé, l’escola ha de tornar a obrir quan toca”
  • CA

El cap de medicina preventiva de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, aposta per mantenir les cavalcades dels reis mags i la tornada a l’escola, fixada pel 10 de gener, bo i essent conscient que “si la situació canvia dràsticament” caldria prendre mesures més restrictives.

Ho ha dit en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, en què això sí, ha demanat responsabilitat a tots aquells que assisteixin a la rebuda dels reis: “Creiem que les cavalcades es poden dur a terme, però es tracta d’anar a veure la cavalcada, recollir caramels i cap a casa. Això seria el més lògic, especialment en ciutats petites és més fàcil, i en grans ciutats la gent ha d’entendre que no ens podem amuntegar i potser serà més difícil”.

El cap de medicina preventiva de l’Hospital clínic de Barcelona també s’ha referit a un altre debat que divideix els experts, el retorn a l’escola, de moment previst per al 10 de gener, perque veu “més perjudicial per la salut mental dels infants tenir-los tancats a casa”. Alguns experts han reclamat que s’endarrereixi la tornada perquè es preveu un increment dels contagis després de festes, però Antoni Trilla és partidari d’intentar preservar el sistema educatiu: “Sempre que la situació ho permeti, cal mantenir el sistema eductiu obert, però això no vol dir que no hi hagi circumstàncies excepcionals que ens obliguessin a fer canvis”, ha dit Trilla, que considera que és factible un retorn a l’escola amb les mesures pertinents: “Si tot va bé, l’escola ha de tornar a obrir quan toca”.

Preguntat per si aplicaria les mesures del Regne Unit, en què es farà un test d’antígens diari als nens abans d’entrar a escola, Trilla no ho veu imprescindible però creu que podria ajudar. “Tenint en compte que la població escolar va augmentant en nombre de vacunats, va disminuint el risc. Fer una prova diària és una mica pesat, sobretot per als infants, però si es pogués fer a l’entrada, podria ajudar a mantenir a la baixa els contagis”.

Finalment, Antoni Trilla considera que la Covid-19 acabarà convertint-se en un virus endèmic, de manera que “podrem acabar convivint amb el virus, que no desapareixerà de la terra”. Ara bé, Trilla considera molt necessari que per arribar a a aquest escenari endèmic, el 2022 hi hagi com a mínim el 50% de la població mundial vacunada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa