Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’antic entrenador de l’orca Ulisses, penedit d’haver treballat al zoo
  • CA

Albert López, l’entrenador de l’orca Ulisses mentre va viure a Barcelona, està penedit d’haver treballat amb animals en captivitat al Zoo de Barcelona. El cineasta Joan Bover ha fet el documental Ulisses per explicar la història de l’orca més famosa de Catalunya i un dels dues icones del Zoo de Barcelona juntament amb el Floquet de Neu. López, que va entrenar Ulisses entre el 1983 i el 1994, és l’encarregat de narrar la història.

“És un deute que crec que tinc, perquè vaig ser al costat fosc treballant amb animals en captivitat”, va explicar López en declaracions a TV3, que ara és un ferm defensor de la llibertat dels animals. “Els animals no estan fets per estar en captivitat”. L’antic entrenador de l’Ulisses, que durant 30 anys va treballar amb animals en captivitat, considera que els zoos “són simples negocis” que funcionen com a “camps de concentració”.

No treballar al Zoo

López assegura que durant anys va intentar sense èxit introduir canvis per millorar les condicions de vida dels animals. “Si t’agraden els animals, l’únic lloc on no has de treballar és al zoo“, etziba. “Jo m’hi vaig quedar per intentar canviar-ho tant com vaig poder, però no ho vaig aconseguir en res substancial”. López també ha lamentat no haver-li dedicat més temps a l’Ulisses mentre va viure a Barcelona. “Durant la jornada de vuit hores havia de cuidar dofins, netejar les instal·lacions, preparar menjar…”

El 1994 l’orca Ulisses va abandonar el Zoo de Barcelona i va ser traslladada a San Diego (EUA), on encara viu. Durant la gravació del documental, Albert López va visitar l’Ulisses i va sentir “una tristesa molt gran” en veure les condicions de vida amb què viu. Després de passar 41 dels seus 43 anys en captivitat, l’Ulisses està condemnada a viure tancada perquè “no sap fer res en llibertat” i se l’ha de cuidar “fins al final de la vida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa