Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Amnistia Internacional demana una investigació sobre la jove que ha perdut un ull
  • CA

Amnistia Internacional ha demanat aquest dimecres una investigació sobre la lesió de la jove que ha perdut un ull durant els aldarulls de dimarts a Barcelona per l’empresonament de Pablo Hasel. L’entitat ha subratllat que cal aclarir les circumstàncies d’aquest incident i determinar “la proporcionalitat de l’ús del material antidisturbis en els diferents operatius policials”.

Pel que fa al foam, Amnistia Internacional destaca que es recomana disparar contra la part inferior del tors o les cames, i que no es pot utilitzar “de forma indiscriminada contra un grup de persones, sinó contra individus que representen una amenaça greu”.Amb tot, Amnistia assegura que és conscient que hi ha hagut acte de violència i dels reptes als quals s’ha d’enfrontar la policia en aquests contextos.

Interior obrirà una investigació

El departament d’Interior ha lamentat que la jove hagi perdut un ull durant els aldarulls a Barcelona de la nit de dimarts. Fonts de la conselleria han apuntat que encara no en tenen constància oficial a través d’informes hospitalaris o judicials, i han insistit que caldrà recopilar el màxim d’informació possible per saber què ha succeït i quines són les circumstàncies que han provocat la lesió. Interior està fent gestions a través del departament de Salut per poder contactar amb la persona ferida i el seu entorn familiar. Irídia atribueix la pèrdua de l’ull a un tret de foam.

Retrets a Madrid

El portaveu de Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha afirmat que “la violenta mutilació de l’ull d’una manifestant ha de ser investigada i s’han de depurar responsabilitats amb contundència”. El seu tuit ha encès el PP. La portaveu dels populars al Congrés, Cuca Gamarra, ha afirmat que és “una vergonya” que els “vàndals” comptin “amb l’alè d’un partit de govern. “Aquesta és l’anormalitat democràtica que tenim i que Sánchez permet”. L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, també ha criticat les paraules d’Echenique. En un tuit ha afirmat que “el problema no és Podem, tots sabem qui són. El problema és qui els manté al govern”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa