Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC no veu delicte d’odi en les amenaces rebudes per Marta Torrecillas
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit mantenir la condemna a dos homes per amenaces a Marta Torrecillas, la dona a qui un policia nacional va lesionar els dits de la mà l’1-O en una escola de Barcelona. Amb aquest posicionament, la sala d’apel·lacions de la sala civil i penal del TSJC opta per desestimar el recurs presentat per la Fiscalia, que demanava considerar-los responsables d’un delicte d’odi, i confirma la sentència dictada per l’Audiència de Barcelona, que condemna els dos implicats a pagar 450 euros per un delicte lleu d’amenaces a través de missatgeria.

Segons figura en la resolució, el tribunal descarta aquesta qualificació de delicte d’odi en considerar que la sola “constància que efectivament els acusats actuessin moguts per raons ideològiques” no seria suficient per apreciar la infracció esmentada i remarca que en la sentència de l’Audiència de Barcelona es pren en consideració que aquests no presenten els marcadors de “gravetat o intensitat” per lesionar el bé jurídic protegit.

Per tot plegat, desestima el recurs de la fiscalia presentat el mes d’abril passat, i confirma de forma íntegra la sentència de la sessió segona de l’Audiència de Barcelona, declarant d’ofici les costes processals i també deixant fora de la condemna els altres dos acusats inicialment pels fets.

Prop de 8.000 missatges i 300 trucades

Cal recordar que arran de la difusió pública de la denúncia de Torrecillas per l’agressió policial que va patir durant l’actuació dels agents del Cos Nacional de Policia a l’IES Pau Claris de Barcelona l’1 d’octubre del 2017, les seves dades personals van ser publicades a internet de forma indiscriminada amb missatges que incitaven a l’assetjament. La dona va patir una campanya d’assetjament i escarni i va rebre més de 7.800 missatges de whatsapp, 315 trucades i 791 SMS, a més de ser inclosa en 16 xats contra la seva voluntat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pañita a octubre 21, 2022 | 13:31
    Pañita octubre 21, 2022 | 13:31
    Valoren les "mirades d'odi" a gent que portava una porra i pegava a gent gran però, no veuen les agressions físiques i verbals a una persona que va ser atonyinada en directe de manera salvatge. País de merda el d'aquesta gent.
  2. Icona del comentari de: En fi a octubre 21, 2022 | 14:21
    En fi octubre 21, 2022 | 14:21
    i en diuen justícia
  3. Icona del comentari de: Llenguado a octubre 21, 2022 | 21:28
    Llenguado octubre 21, 2022 | 21:28
    El TSJC no HI veu delicte d’odi en les amenaces rebudes per Marta Torrecillas...
  4. Icona del comentari de: Ricard a octubre 22, 2022 | 03:07
    Ricard octubre 22, 2022 | 03:07
    Marta, ànim!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa