Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alumnes d’una escola de Gràcia es revolten per ajudar una companya autista

“Si l’Abril no es banya, jo tampoc”. Aquest és el contundent missatge que han llençat els alumnes de primer de primària de l’escola Teixidores del barri de Gràcia abans de començar la seva activitat de piscina. I, efectivament, no s’han banyat. Així ho ha explicat l’Associació de Famílies de l’escola a les xarxes socials, que denuncia que una nena del grup amb autisme no pot anar a la piscina “per un tema d’assegurança” de la seva vetlladora, que no la permet entrar a l’aigua.

Els companys de l’Abril volen “una manifestació”

El pare de la nena, amb qui ha pogut parlar el TOT Barcelona, assegura que “el que és notícia és la revolta dels companys de classe” i lamenta que aquests situacions són molt recurrents. En aquest cas concret, el pare diu que ells se n’assabenten a menys de 24 hores perquè comenci l’activitat i és en aquell moment que els ho comunica a la resta de famílies. La mala notícia, però, ha comptat amb la solidaritat dels companys de classe. Fins i tot, “un dels companys va dir-li a la seva mare que era injust i que s’havia de fer una manifestació”, detalla el familiar.

Finalment, amb el suport de la tutora, els infants s’han quedat a l’aula fent polseres i dibuixos amb el lema ‘si l’Abril no és banya, jo tampoc’. Això ha ajudat, sense cap mena de dubte, l’infant afectada. El seu pare diu que l’Abril no és del tot conscient de totes aquests coses però que “se n’hagués adonat que ella estaria a l’aula sola” si els seus companys haguessin anat a la piscina.

Tal com expliquen les famílies en el comunicat i explica el pare de l’Abril, la nena “portava dies preparant-se” pel dimarts. Però no s’ha pogut banyar malgrat que “en principi no ens havien comunicat cap problema”, segons detalla el familiar. La vetlladora pot acompanyar l’infant del vestidor a la piscina però no pot estar amb ella dins l’aigua, fet que ha causat la revolta dels seus companys.

L’Ajuntament planteja finalment un solució

La queixa de les famílies resa que “se suposa” que els organitzadors de l’activitat han de vetllar perquè tothom pugui fer-la i que “l’Ajuntament de Barcelona, l’Insitut Barcelona Esport i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat han d’oferir monitors de suport per aquests infants”. Fins ara, l’única resposta del consistori es limitava a dirigir-los al Síndic de Greuges, cosa que l’AFA considera que no té cap sentit. Tot i així la família de l’Abril ha explicat a aquest diari que l’escola ha rebut una notificació en què l’Ajuntament assegura que la nena tindrà un monitor dimarts vinent.

La família assegura que hi ha més casos com els de l’Abril a Barcelona. Per això, el pare de la criatura celebra la victòria però, alhora, es pregunta “què haurà passat amb els altres”, deixant clar que aquesta és una lluita conjunta de totes les famílies. També demana una escola inclusiva de veritat, ja que el que hi ha ara “no és una inclusió real”, assegura. En aquesta línia també van les últimes frases del comunicat de l’AFA de l’escola, que es pregunta de forma contundent: “Creiem o no creiem en l’escola Inclusiva?”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pare. a octubre 06, 2022 | 07:37
    Pare. octubre 06, 2022 | 07:37
    A veure, si un infant pateix d'alguna discapacitat - física o intel·lectual- crec que de cap manera pot anar junt amb els que no la pateixen; obviament no els podrà seguir i aleshores si que quedarà a un costat. Li cal una atenció particularitzada per a què pugui donar el màxim rendiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa