Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys el 26,5% dels barcelonins han passat la Covid-19

Un de cada quatre residents de Barcelona han donat positiu en ua prova de Covid-19 d’ençà que va esclatar la pandèmia l’1 de març de 2020. En total, 437.964 barcelonins, amb dades del 22 de gener del 2022 del Departament de Salut, s’han infectat de forma oficial, és a dir, que ha quedat registrat per un test d’antígens o una PCR. 

En concret, es tracta del 26,5% de la població establerta a la ciutat amb què treballa la Generalitat, 1.648.472 persones. Però les xifres es refereixen a positius confirmats per una prova, i no inclouen, per raons òbvies, els positius que han estat asímptomàtics i indetectables o que no han estat comunicats.

Joves amb les mascaretes abaixades al carrer durant la 6a onada de pandèmia per Covid-19 / JORDI PLAY

Per tant, aquest percentatge oficiial probablement és inferior al real. Si ho comparem amb el total del país, el percentatge de barcelonins infectats és lleugerament superior a la mitjana catalana, on el 25,4% de la població ha donat positiu des de l’1 de març de 2020, en total, 1.971.574 casos confirmats a Catalunya. Dit d’una altra manera, dos de cada deu infectats per Covid-19 confirmats per una prova diagnòstica al país viuen a Barcelona. 

Pel que fa al nombre de defuncions, en data 22 de gener a Barcelona se sumen 7.712 traspassos,  això representa el 30,5% del total de morts a Catalunya, on se n’han registrat 25.279. 

Si mirem l’històric de contagis de Barcelona d’ençà de l’esclat de la pandèmia, és molt evident que la variant òmicron ha disparat totes les xifres i aquesta sisena onada ha arribat a registrar un pic de 38.000 contagis en un dia. En la resta d’onades, abans que el virus mutés a òmicron, els pics eren de màxim 5.000 contagis per dia. 

Tot just fa uns dies, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assenyalava que des de les festes de  Nadal, 800.000 catalans s’han contagiat. Una situació que, remarcava el conseller, si bé ha comportat un increment de la pressió assistencial i noves restriccions, també ha contribuït a l’increment de la immunitat i que bona part de la població hagi generat anticossos enfront del virus i obre la porta a posar punt i final a la sisena onada de forma més ràpida. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa