Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aliança entre la farmacèutica Esteve i el centre tecnològic Leitat per impulsar la recerca a Barcelona
  • CA

La farmacèutica barcelonina Esteve i el centre Leitat han anunciat aquest dijous la signatura d’un acord per crear WeLab, una aliança que tindrà la seu a les instal·lacions fins ara ocupades per Esteve al Parc Científic de Barcelona (PCB), a la zona universitària de la Diagonal.

Segons un comunicat de la nova aliança, Esteve hi contribueix “amb la transferència del seu equip d’experts professionals en el descobriment
de noves entitats moleculars, i també de la seva infraestructura ubicada fins ara al PCB, que passaran a formar part de WeLab a partir del dia 1 d’agost”. Tanmateix, els drets d’Esteve sobre les seves molècules patentades no s’inclouen en l’acord.

Per a Esteve, WeLab permetrà “reforçar l’experiència i els coneixements del seu equip humà” de l’àrea de R+D. La farmacèutica també guanyarà flexibilitat d’accés a la innovació, ja que tindrà “via directa i preferencial a la innovació i les tecnologies més avançades en el camp biomèdic mitjançant la xarxa Leitat. La companyia presidirà la Comissió Estratègica de WeLab.

I, per a Leirat, l’aliança implica “reforçar el seu posicionament internacional en el camp de la recerca i la innovació en biomedicina i farmàcia”. tenint en compte que és un centre tecnològic que “treballa per crear valor social i empresarial mitjançant el talent i el coneixement i per millorar les sinergies de les institucions locals i internacionals”.

Per assolir els objectius de WeLab, “es convidarà empreses i institucions a participar la iniciativa, que sol·licitarà fons europeus i nacionals addicionals” per crear una bioincubadora, una acceleradora empresarial i un centre d’excel·lència pioner en la recerca farmacèutica a l’estat espanyol.

En paraules de Joan Parra, vicepresident executiu de Leitat, “per al grup serà un impuls que permetrà crear un nou actor internacional en recerca de fàrmacs en un moment en el qual tothom entén la importància d’aquesta activitat”.

Segons Staffan Schüberg, CEO d’Esteve, “aquesta associació, canalitzada a través de WeLab, posa les bases per a una col·laboració a llarg termini i és un pas endavant en el viatge estratègic d’esdevenir un grup farmacèutic internacional especialitzat i innovador».

Segons la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, “aquest acord suposa un gran pas endavant per enfortir l’R+D en l’àmbit de la industria farmacèutica i la biomedicina a Catalunya, una col·laboració entre una empresa i un centre tecnològic que són de primer nivell i que ara, junts, posicionaran encara més l’ecosistema català d’aquest sector al món. Des del Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’Acció, l’enfortiment del sistema català de transferència tecnològica és una prioritat i, sense cap mena de dubte, acords com aquest hi contribueixen de manera substancial”.

Més notícies
Manel Escobar, director clínic de diagnòstic per la imatge de l'hospital Vall d'Hebron ensenyant la nova eina d'anàlisi de TAC pulmonars per detectar covid-19 / ACN
El Vall d’Hebron provarà una nova tècnica de detecció ràpida de la Covid-19
Notícia: El Vall d’Hebron provarà una nova tècnica de detecció ràpida de la Covid-19
Comparteix
L'hospital barceloní acull una prova pilot europea per diagnosticar pneumònia en cas de pic de la pandèmia
La Zona Franca, HP, Leitat i Seat també ofereixen impressores 3D contra el coronavirus
Notícia: La Zona Franca, HP, Leitat i Seat també ofereixen impressores 3D contra el coronavirus
Comparteix
Es posen a disposició de particulars, Generalitat, ministeri i UE per fabricar mascaretes o altres materials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa