Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ALERTA MÉTEO | Barcelona es prepara per a l’arribada d’un nou temporal
  • CA

El bon temps té les hores comptades a Barcelona. La capital catalana es prepara per a la imminent arribada d’un temporal que no només deixarà fortes precipitacions, sinó que també es farà present amb fortes ratxes de vent que superaran els 30 quilòmetres per hora i provocaran onades de gran alçària a la costa barcelonina.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la jornada de diumenge continuarà tenint en el sol i les temperatures agradables els seus dos principals protagonistes, deixant màximes que podrien arribar als setze graus i mínimes per sobre dels cinc graus. Les probabilitats de registrar precipitacions durant aquests tres dies són pràcticament nul·les, tanmateix, sí que començarà a registrar-se episodis de vent més forts.

La situació canviarà completament dilluns, quan les temperatures cauran fins a màximes que amb prou feines superaran els deu graus i els primers núvols faran acte de presència. L’arribada del temporal, però, es notarà sobretot en les ratxes de vent, que en alguns moments del dia podrien superar els 30 quilòmetres per hora. Aquest context farà que el litoral barceloní es vegi afectat per un fort onatge, que arrencarà dilluns i tindrà el seu punt àlgid dimarts, quan les onades podrien superar els tres metres d’alçària, tal com indica la previsió de l’aplicació Windy, i quan també podrien tenir lloc les primeres precipitacions.

Fortes pluges a partir de dimecres

En aquest sentit, la previsió és que tant les pluges com les baixes temperatures es mantinguin durant la jornada del dimecres i del dijous, acabant de confirmar d’aquesta manera el canvi de temps anunciat. El dia més inestable, però, serà el divendres, quan podrien registrar-se grans precipitacions a Barcelona, un fenomen que, per altra banda, serà molt beneficiós per a la ciutat i la resta del litoral català, tenint compte els greus problemes de sequera que s’arrosseguen des de fa mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa