Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activada l’alerta per possible pluja intensa a Barcelona
  • CA

La pluja podria tornar a Barcelona aquest dilluns. La recta final de la temporada estival i l’inici del curs escolar semblen condemnats a seguir la tendència d’inestabilitat que ha marcat tot l’estiu i els xàfecs sembla que avui tornaran a atreure el cap a la capital catalana.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat aquest dilluns a primera hora del matí l’avís preventiu de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja. Aquesta alerta afecta pràcticament a tot el territori català, inclosa la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

En concret, l’alerta és de grau 2 del total de 6, de manera que aquestes precipitacions podrien deixar fins a mitja tarda d’aquest dilluns aproximadament més de 20 l/m² en només mitja hora, malgrat que la probabilitat que es produeixi l’episodi de pluja intensa no supera el 70%.

Pel que fa a les temperatures, la possible arribada de xàfecs no farà baixar la mitjana de la capital catalana, que seguirà al voltant dels 26 graus amb pics màxims que podrien arribar fins als 31 graus. La xafogor, doncs, continuarà sent la gran protagonista aquest dilluns i no es preveu un descens rellevant de les temperatures.

La previsió de les autoritats per als pròxims dies apunta que els núvols continuaran tenint força presència i que es podria registrar un descens de les temperatures pronunciat entre divendres i dissabte. Malgrat tot, almenys fins dimecres els termòmetres seguiran marcant mitjanes de 25 graus durant les nits.

Núvols i molta xafogor

Segons les dades facilitades pel Meteocat, el dia més inestable serà sens dubte dimecres, quan els núvols predominaran al cel, malgrat que no es preveuen a priori fortes precipitacions. Tampoc s’haurien de registrar xàfecs ni dijous ni divendres, tot i que els núvols segueixin sent la tònica a la ciutat. A partir de dissabte, però, les temperatures tornaran a pujar i la capital catalana recuperarà la xafogor que ha caracteritzat la temporada estival d’aquest any 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: X2 a setembre 05, 2022 | 17:43
    X2 setembre 05, 2022 | 17:43
    Com sempre, no tenen ni idea

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa