Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta màxima per pluges, ventades i fort onatge a Barcelona
  • CA

Alerta vermella per l’episodi de xàfecs intensos que s’esperen per aquest dimarts a Barcelona. Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent (VENTCAT) i l’alerta del Pla Especial d’Emergències per inundacions (INUNCAT). S’espera un període complicat de fortes pluges, ventades i fort onatge a la capital catalana i la resta de Catalunya.

El fenomen començarà aquest dilluns al vespre a la meitat sud de Catalunya, però ràpidament s’estendrà cap al nord i dimecres al matí ja s’observarà la mala climatologia a Barcelona. En aquest sentit, es preveu un vent generalitzat a tota Catalunya, amb especial incidència a la capital i a la Catalunya Central. Es preveuen ratxes màximes que poden superar els 72 km/h. A més, el fort onatge acompanyarà la mala climatologia a tot el litoral.

Quant a les pluges, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu un període de xàfecs intensos a partir de demà i durant tot el dia a Barcelona, amb especial incidència a la tarda. En aquest sentit, la intensitat serà “forta”, podent superar el llindar de 20 l/m2 en 30 minuts, i l’acumulació d’aigua serà “molt abundant”. Per això no es descarta que hi hagi inundacions a Barcelona.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar l’avís de pluges intenses i d’acumulació de pluja a tots els municipis afectats. La Generalitat recomana a la ciutadania que s’eviti travessar rius o rieres, en cas de pluges, sobretot en zones especialment on s’espera abundància d’aigua i fortes acumulacions. En la mateixa línia, es recomana tenir cura a les zones pròximes als ports i espigons. Per això, cal evitar fer qualsevol mena d’activitat prop de la costa, a causa del fort onatge que es preveu per la jornada del pròxim dimecres. Un exemple a evitar, indiquen des de Protecció Civil, és prendre fotografies del mal temps en zones exposades al perill de la naturalesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa