Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alerta activada per fortes ratxes de vent a Barcelona

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l’alerta per fortes ratxes de vent a Barcelona. A partir de les 6 hores d’aquest dilluns s’esperen bufades d’aire que poden superar els 70 quilòmetres per hora, segons les estimacions que ha fet aquest organisme de la Generalitat de Catalunya. L’alarma s’ha activat de 6 h fins a les 12 h a la comarca del Barcelonès. A partir d’aleshores ja no hi haurà risc, segons el Meteocat, que també ha activat el mateix perill, “moderat”, segons les estimacions d’aquest ens, per aquest dimarts, també de 6 hores de la matinada fins a les 12 h.

Pel que fa al clima, s’esperen temperatures que poden fregar els 20 ºC a partir de les 14 hores de la tarda. Aquest fenomen no és gaire habitual per l’època de l’any, hivern. De fet, la temperatura mitjana de l’any 2020 al mes de desembre van ser 9,3 ºC. Aquesta situació es pot explicar a partir de l’escalfament global. Segons el Meteocat, la temperatura mitjana anual a Barcelona s’ha incrementat a un ritme de +0,08 ºC/decenni des de 1780, és a dir, un augment global d’1,8 ºC. L’any més càlid de la sèrie va ser l’any passat, el 2020.

El pronòstic per als següents dies és que la tendència es mantingui. Dimarts es preveu una situació atmosfèrica molt similar a la d’aquest dilluns, amb la mateixa temperatura i vent, tot i que el dia serà una mica més gris. Per aquest dimecres, 29 de desembre, el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica que se superin els 20 graus centígrads.

Cap d’Any assolellat i sense pluja

El Cap d’Any s’espera assolellat i sense pronòstic de pluges. A hores d’ara, les estimacions del Meteocat apunten a temperatures molt agradables, que de màxima se situaran als 16 ºC i de mínima en els 8 ºC a la capital catalana. De moment, no hi ha prevista la presència de pluges a la ciutat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa