Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un alberg per a sensellar de Nou Barris, desinfectat per una desena de positius en Covid-19
  • CA

L’alberg per a persones sense llar ubicat entre la plaça major del districte i el Parc Central de Nou Barris ha detectat fins a una desena de casos de coronavirus entre les persones acollides. Així ho va avançar el diari Ara i ho han confirmat fonts municipals a aquest diari. Expressen que no és cap situació extraordinària als albergs municipals, però que, tot i així, ha provocat que s’hagi hagut de fer una “sectorització i desinfecció de l’espai”. Per la seva banda, les persones sense llar malaltes han estat traslladades a hotels salut repartits a la ciutat. Almenys un dels casos ha anat a parar al Cotton House, un hotel de cinc estrelles de l’Eixample. 

A més dels 10 casos positius, però, ha estat necessari el reallotjament de 25 persones més que van donar negatiu al test. Es va fer per poder completar amb èxit la desinfecció de l’alberg, asseguren fonts municipals. El centre el gestiona la Creu Roja i tot i els casos descoberts, segueix obert i hi ha gent vivint-hi. 

Al costat del centre de primera acollida noubarrienc, però, una estampa habitual és la de persones sense sostre instal·lades amb tendes de campanya i bosses plenes d’objectes personals. El sostre que els aporta la porxada del número 20 del carrer Marie Curie és un al·licient per quedar-s’hi. També ho és la proximitat d’altres serveis d’alimentació i higiene.

Des de l’Ajuntament apunten que desconeixen la situació al voltant del petit campament –instal·lat al mateix edifici on hi ha la seu del districte de Nou Barris– però expressen que “segueix havent-hi places places lliures” als dispositius extraordinaris disposats arran de la crisi del coronavirus. 

Pel que fa a la situació dels centres al voltant del coronavirus, el govern municipal apunta que s’estan fent proves als 7 dispositius extraordinaris desplegats les últimes setmanes. Entre ells es troba els macroalbergs​ instal·lats als pavellons de la Fira de Barcelona. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa