Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament retirarà les sancions de 42.000 euros a dos sense llar

L’Ajuntament de Barcelona renunciarà a cobrar els 42.000 euros en sancions que s’han imposat a dues persones que es troben en situació de sense llar, corresponents a actes incívics, segons l’ordenança municipal, comesos des de l’any 2010. Aquestes sancions han arribat a mans dels serveis jurídics de la Fundació Arrels, que, com avançava el TOT Barcelona aquest diumenge, iniciaria les gestions per tal que el consistori retirés les multes.

El consistori anul·larà les multes

L’Ajuntament ha transmès a l’Institut Municipal d’Hisenda que “estudiï com no fer efectiva l’execució d’aquesta sanció en tractar-se de persones vulnerables“, tal i com han detallat fonts municipals a aquest diari. A més, remarquen que “es tracta de sancions imposades abans de l’any 2015, atès que des de llavors les indicacions de l’Ajuntament són tenir especial cura amb la població sense llar i no imposar sancions que no tenen sentit i que revictimitzen persones que es troben en una situació molt delicada”.

Els dos sense llar havien rebut una notificació de l’Ajuntament de Barcelona amb una llarga llista de sancions acumulades des del 2010 en aplicació de l’Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic de Barcelona, vigent des de finals del 2005 sota el mandat de Joan Clos.

Des de la Fundació Arrels, a més de mediar amb l’adminstració, també intenten que aquesta ordenança tingui una excepció clara per a les persones sense llar: “Aquestes ordenances no poden estar pensades per a persones que es veuen abocades a viure al carrer. No són mals ciutadans, sinó que desgraciadament tota la seva vida està al carrer. No té cap sentit sancionar-los per dormir al carrer, orinar o consumir alcohol, més encara quan tenen problemes d’addició”, exposava una portaveu d’Arrels a aquest diari. De fet, insisteixen que l’ordenança hauria de tenir excepcions, que evitarien “una despesa inútil en burocràcia, perquè són multes que l’Ajuntament òbviament no cobrarà”.

Segons les dades facilitades al TOT per Arrels, el 2010 van intervenir en 566 sancions rebudes pels seus usuaris, el 2014 ja van caure a 165 i el 2021 els serveis jurídics de l’entitat van tramitar 18 sancions. Aquest 2022 en porten 7, més el paquet de sancions acumulades dels dos casos que es van conèixer la setmana passada i que l’Ajuntament anul·larà.

Més notícies
Una persona en situació de sensellarisme dormint al carrer / David Zorrakino (Europa Press)

Dues persones sense llar acumulen 42.000 euros en multes per l’ordenança cívica

Notícia: Dues persones sense llar acumulen 42.000 euros en multes per l’ordenança cívica
Comparteix
La Fundació Arrels negociarà amb l’Ajuntament la retirada de les sancions, acumulades des del 2010. SOS Racisme lamenta que la normativa sanciona però no protegeix les persones
Notícia: Dues persones sense llar acumulen 42.000 euros en multes per l’ordenança cívica - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: AQUI TENIU EL FRAU DE LA COLAU a setembre 20, 2022 | 20:28
    AQUI TENIU EL FRAU DE LA COLAU setembre 20, 2022 | 20:28
    Si la vista no falla, un home i una dona. Realment això dels sense sostre es un greu problema a la nostra societat, i el que està clar es que la señora Colau no ha fet res per aquest colectiu, de fet hi han mes sense sostre a Barcelona que mai. Han arruinat l'ajuntament i s'han gastat tots els calers en les seves imbecilitats. Això si millorar la vida de la gent o arreglar problemes socials importants ni parlar-ne.
  2. Icona del comentari de: Barceloní a setembre 21, 2022 | 06:09
    Barceloní setembre 21, 2022 | 06:09
    Devien pensar que, com que tampoc cobrarien no valia la pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa