Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament rehabilitarà l’illa del Mercat de la Sagrada Família
  • CA

Rentada de cara al Mercat de la Sagrada Família. L’Ajuntament de Barcelona rehabilitarà íntegrament aquesta illa de comerços, de 8.107 metres m2 de superfície. Per això compta amb un pressupost de 10 milions d’euros. L’objectiu és millorar les instal·lacions del mercat, però també del casal de gent gran, el centre cívic, el casal infantil i la biblioteca.

El consistori explica que aquesta reforma confeccionarà un nou passatge. També proveirà l’edifici del mercat d’una nova coberta que faci aquest edifici energèticament sostenible. De fet, la teulada disposarà de plaques fotovoltaiques, fent que l’edifici minimitzi la seva petjada ambiental. “Es tracta del projecte més ambiciós i més quantiós dels que tindran lloc aquest mandat al districte de l’Eixample”, assegura l’ens municipal.

El nou Mercat de la Sagrada Família des del carrer de Mallorca / Addenda Architects i Flexoarquitectura
El nou Mercat de la Sagrada Família des del carrer de Mallorca / Addenda Architects i Flexoarquitectura

L’Ajuntament vol reorganitzar els diferents usos que es donen en aquest espai. Ara hi ha una planta baixa i cinc plantes que acullen el casal de gent gran, el centre cívic i el casal infantil, una planta del mercat en desús i l’actual supermercat. La reforma preveu que la planta baixa i la primera planta estiguin dedicades al casal de gent gran, que la segona i tercera planta alberguin el centre cívic, que la quarta disposi d’un casal infantil i que la darrera planta i coberta disposi d’instal·lacions i terrasses per al casal infantil. Amb aquesta rehabilitació el consistori estima que s’assolirà una reducció de demanda de climatització d’un 25% respecte a l’edifici actual.

El passatge del nou Mercat de la Sagrada Família des del carrer de Mallorca / Addenda Architects i Flexoarquitectura
El passatge del nou Mercat de la Sagrada Família des del carrer de Mallorca / Addenda Architects i Flexoarquitectura

La reforma del Mercat de la Sagrada Família, inaugurat l’any 1993, pretén reduir fins a un 10%-20% l’accés de la radiació solar directa. Està previst que les obres està puguin començar de cara al mes de maig o juny amb una durada prevista d’uns dos anys. Aquest projecte va a càrrec de les empreses Addenda Architects, d’origen barceloní i premiada l’any 2015 a la competició internacional pel Museu Bauhaus Dessau, i Flexoarquitectura, també amb seu a Barcelona .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa