Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament triplicarà els punts de control de la ZBE
  • CA

Les mesures entorn de les Zones Baixes Emissions (ZBE) continuen avançant. L’Ajuntament té previst passar dels 20 punts de control de la ZBE que hi ha actualment a 62 i instal·lar 110 càmeres. Això vol dir que triplicarà aquests mecanismes de control, que volen assegurar que no circulen per la ZBE cotxes que no compten amb els requisits ambientals establerts.

Així ho ha avançat Metrópoli Abierta i ho ha confirmat betevé, que també han informat que el consistori ha obert un concurs públic per tirar endavant aquest canvi i es preveu que es faci realitat durant el segon semestre del 2023. Tal com ha detallat Metrópoli Abierta, a més, l’empresa guanyadora del concurs és Aluvisa, de Cornellà del Llobregat, i l’adjudicació s’ha fet per una suma de més de 1.445.000 euros.

L’avinguda Meridiana i el carrer Balmés, dues de les ubicacions on s’instal·laran

Pel que fa a les ubicacions de les càmeres de control, es repartiran per tota la ciutat. Algunes d’elles són el passeig de Santa Coloma, el carrer de Potosí, les avingudes de Vallvidrera, Diagonal, Madrid i la Meridiana, el passeig Maragall, el carrer de Balmes, el carrer d’Aragó, la ronda del General Mitre i via Augusta, entre altres.

Les informacions sobre els nous punts de control s’ha conegut pocs dies després que l’Ajuntament decidís deixar fora de la ZBE a les persones amb rendes més baixes. Així, les persones amb cotxes sense l’etiqueta ambiental de la DGT i que tinguin aquesta situació econòmica, podran circular per la ciutat. Per part seva, Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) va criticar després que no se les hagués inclòs en les excepcions a la ZBE. En aquest sentit, FANOC va demanar que a l’hora de decidir quins grups s’exclou de la ZBE, es tingués més en compte el nombre de membres de la família, ja que en aquests moments, van recordar, la mesura arriba només als quatre membres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 13, 2022 | 11:30
    Ricard octubre 13, 2022 | 11:30
    El soroll o no pagar el metro no els preocupa als de l'ajuntament. Ells volen multes a qui té cotxe, qui no els vots, forans o no.
  2. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 13, 2022 | 20:13
    FRAN BCN octubre 13, 2022 | 20:13
    Més arguments per dir que a Bcn hi ha una dictadura Colauista i COMUNista....es passen tres pobles i la oposició de perfil....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa