Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament rebutja la política de premis per incentivar la vacunació
  • CA

Vacunar-se amb l’incentiu de tenir un descompte en equipaments municipals? La idea no ha convençut gens l’equip de govern municipal, que ha dit no a la proposta de Junts per Barcelona en el marc de la comissió de Drets Socials d’oferir un sistema d’incentius i descomptes en activitats i equipaments públics per a persones vacunades de la covid-19.

“El missatge és que ens hem de vacunar per responsabilitat col·lectiva i, per tant, la bonificació per criteri de vacunació no em sembla una estratègia òptima”, és l’argument que ha donat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha afegit que “no és una estratègia òptima”. Per contra, ha defensat l’estratègia municipal de fer arribar la vacunació “a tots els racons de la ciutat”. De fet, fa dies que s’han posat punts de vacunació mòbils i sense cita prèvia que han funcionat força, i és el camí que defensa el consistori.

De fet, la regidora ha ofert xifres per demostar que no calen incentius. I és que Barcelona va superar el 70% de ciutadans amb la pauta completa quan a Catalunya la mitjana era del 68%. i hi ha barris on la pauta està completa en més del 80% –el cas de Trinitat- on hi ha una població gran molt elevada. La responsable de Salut ha assegurat que l’objectiu és “arribar al 85 % o més”. Per fer-ho, Tarafa ha recordat accions com ara l’oferiment d’espais a la Generalitat per vacunar o els punts mòbils a les zones on el percentatge de vacunació és inferior. “La nostra estratègia seguirà sent pressionar per fer arribar la vacuna on sigui possible”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa