Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament inaugurarà la nova plaça Sant Miquel amb dos anys de retard

L’Ajuntament estrenarà finalment la nova plaça Sant Miquel al gener de 2020. Les obres començaran al 24 d’abril i està previst que durin nou mesos, després dels quals l’espai donarà protagonisme a “les persones i a la vida quotidiana”, tal com explica el consistori. La plaça Sant Miquel, però, s’estrenarà finalment dos anys més tard del que l’Ajuntament va anunciar. Tal com recordava en una piulada el conseller de districte del PDECat i número nou de la llista de Quim Forn, Joan Rodríguez, el consistori va prometre la nova plaça Sant Miquel per al 2018. Més tard, concretament el 24 de febrer d’enguany, va posposar la inauguració a finals de 2019. Segons aquesta segona proposta les obres haurien d’haver començat a finals de març.

Fonts municipals consultades pel TOT Barcelona addueixen “reajustaments de calendari”, sense més precisió, per justificar el retard en l’estrena. L’actuació a la plaça preveu ampliar els usos veïnals, la zona verda i la zona de jocs, així com reorganitzar les circulacions i l’aparcament de vehicles. Des de l’estiu del 2018 una prova ha permès eliminar les places d’aparcament properes per recuperar espai per als veïns. El projecte que s’estrenarà, previsiblement, a principis de l’any que ve, “consolida” aquests canvis, mantindrà les terrasses al seu lloc i renovarà el Bicing per situar-lo al carrer Gegants.

A la prova iniciada l’any passat es va prohibir l’aparcament de cotxes i motos al centre de la plaça. També es va desplaçar la zona de càrrega i descàrrega al carrer Gegants. Les places per a persones amb diversitat funcional s’ubicaran finalment al carrer Templers, segons indica l’Ajuntament. 

Així serà la nova plaça Sant Miquel, que s'estrenarà al 2020. 21-4-2019 | Ajuntament de Barcelona

Així serà la nova plaça Sant Miquel, que s’estrenarà al 2020. | Ajuntament de Barcelona

La renovació de la plaça és una reivindicació històrica dels veïns. L’Ajuntament es vanta de donar resposta a aquestes demandes, i ressalta que el projecte recull les propostes dels veïns, les entitats, col·lectius com Fem Plaça, les AMPAs i les entitats de joves i infants. Una de les exigències veïnals que s’ha complert és l’adequació de la il·luminació, ja que s’adaptarà a criteris de sostenibilitat i serà d’un nivell “adequat”.

El projecte, que s’inclou en el Pla de Barris del Gòtic sud, abastarà 4.317 metres i té un pressupost de gairebé dos milions d’euros. Es farà en diverses fases: abans de l’estiu es faran obres als carrers Templers i Gegants, després de l’estiu es reformarà l’espai central de la plaça i a finals d’any els carrers Ensenyança, Sant Miquel i Font de Sant Miquel. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa