Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament dona per dissolt el ‘mercat de la misèria’ de Glòries
  • CA

El gerent de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha explicat que mig any després d’haver engegat un dispositiu per acabar amb l’anomenat mercat de la misèria de Glòries, el passat cap de setmana ja no hi va haver activitat informal de venda ambulant, i per tant el mercat es dona per dissolt. El dispositiu conjunt, que seguirà treballant per evitar que el mercat torni, està format per un màxim de 30 agents de la Guàrdia Urbana, coordinats amb agents dels serveis socials, els que treballen en conflictes en l’espai públic i els serveis de neteja. S’ha afrontat la situació amb un treball “lent, aprofundit i tou des del punt de vista de la intervenció ja que es tractava d’una població vulnerable des del punt de vista social” que s’ha traduït principalment amb “molt diàleg, moltes converses”, ha exposat. El consistori espera que quan s’obri, a mitjans d’abril, el parc de La Clariana i la reforma de la Meridiana, no hi hagi venedors ambulants.

Martí ha exposat que amb la propera obertura de l’espai “era absurd imaginar que anés creixent aquest mercat informal que s’instal·lava diàriament però havia agafat un volum important els caps de setmana”. 

A més del diàleg, durant aquests mesos s’han derivat algunes persones als serveis socials i s’ha anat difonent el missatge que l’activitat que desenvolupaven “no podia estar present en l’espai públic de manera indefinida i permanent i anar creixent”, ha explicat el gerent.

La feina “s’ha fet de manera molt discreta i amb un mínim dispositiu policial perquè s’havia fet el treball de diàleg”. En concret, l’intendent de la Guàrdia Urbana de l’Eixample, Pedro Velázquez, ha explicat que en alguns moments han participat un màxim de 30 agents que han format part d’aquest operatiu “eminentment preventiu”.

Velázquez ha indicat que “a hores d’ara la venda ambulant pràcticament ha desaparegut a la zona” però malgrat això seguiran treballant “perquè és una activitat reiterada i persistent i si no fem operatiu de manteniment adequat podria tornar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa