Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament diu que “està sobre la taula” agrupar positius per coronavirus en residències
  • CA

La regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha afirmat que “està sobre la taula” la possibilitat d’agrupar positius per coronavirus en determinades residències per aturar el contagi. En declaracions al 3/24, Tarafa ha explicat que aquesta és una de les possibilitats, com proposa Metge Sense Fronteres, però que s’ha d’entendre que hi ha una “diversitat molt gran” de residències i s’analitza “la millor estratègia”. Ara per ara, ha dit que la prioritat són aquelles petites on es fa difícil l’aïllament i les que tenen més casos positius. D’altra banda, ha anunciat que s’habilitaran 225 places més per als sense sostre al pavelló de la Fira de Barcelona destinat a aquest col·lectiu durant l’emergència sanitària.

Tarafa ha recordat que s’ha creat una oficina tècnica per respondre a la situació de les residències en l’actual crisi sanitària i tenint en compte que la meitat de les 260 residències de la ciutat tenen algun cas positiu. En aquest sentit, ha recordat que s’estan habilitant espais, com hotels, per fer l’aïllament de gent gran i ha assegurat que el consistori estarà “amatent” a que arribi el personal que la Generalitat va anunciar que hi posaria.

D’altra banda, ha detallat que la setmana passada es va posar en marxa el pavelló de Fira de Barcelona amb 225 places per a sense sostre i que s’han obert fins a quatre equipaments per arribar a les 385 places. Aquesta setmana, s’obriran 225 noves places a Fira i s’analitzarà la situació per si cal prendre noves mesures. Tarafa ha considerat que cal estendre aquesta línia d’actuació “a tota l’àrea metropolitana”.

La regidora també ha assegurat que la Guàrdia Urbana de Barcelona “no té cap instrucció” de multar persones sense llar que dormen al carrer durant el confinament, com han denunciat entitats que ha passat. Ha afegit que si això ha passat, les persones afectades es poden dirigir a l’Ajuntament i no caldrà que paguin la multa.

Per últim, ha defensat que el consistori s’ha posat a disposició del sistema sanitari i s’ha avançat a la situació de col·lapse habilitant pavellons municipals a disposició dels hospitals. Així, en les properes hores s’arribarà al màxim de 132 pacients al pavelló de la Vall d’Hebron, dimecres entrarà en funcionament el del Guinardó, que dona suport a l’Hospital de Sant Pau, i dijous el centre esportiu Claró, que dona suport a l’Hospital del Mar. Al segon hi ha una capacitat de 88 pacients, al tercer de 79 i a l’Hotel Catalonia Plaza, que suplementa al Clínic, ja hi ha 30 pacients i es podrà arribar a 300. Tarafa ha garantit que “hi seran” els professionals que calen en tots aquests equipaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa