Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament demana 300.000 euros a les empreses de neteja

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, i el tinent d’alcaldia de Seguretat i Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, han presentat aquest dijous en una roda de premsa els primers resultats del pla Endreça, que es va posar en marxa fa dos mesos per tal de millorar la convivència a l’espai públic. Un dels temes centrals que s’han abordat durant la roda de premsa ha estat la neteja. Tal com ha recordat Bonet, en les darreres setmanes s’han fet al voltant de 16.000 inspeccions a les empreses que presten servei de neteja de la ciutat, a contenidors i comerços.

Pel que fa a les empreses de neteja, durant les 3.500 inspeccions fetes s’han detectat un total de 209 incompliments en el servei que presten les empreses adjudicatàries del contracte de neteja. Davant d’aquests incompliments, el consistori els demana 294.800 euros. Tanmateix, Bonet ha destacat que durant les inspeccions s’ha detectat que l’ús que alguns comerços fan dels residus és “la principal causa de desbordament dels contenidors”. Als comerços ha fet 174 propostes de sanció.

D’altra banda, Batlle ha parlat de la posada en marxa d’algunes mesures que tenien l’objectiu de millorar la convivència. Una de les més destacables és que Barcelona ha comptat cada dia amb 100 agents més que l’any 2022, la qual cosa s’ha traduït amb un augment del 36% de les denúncies per consum d’alcohol al carrer, un 19% més de denúncies per orinar a la via pública i un 34% més de denúncies a persones que es dediquen a la venda ambulant. “Durant la lluita contra el comerç il·legal a la ciutat, durant el juliol i agost del 2022 s’han requisat 86.000 objectes destinats a la venda ambulant que el 2022″, ha celebrat Batlle i afegit: “Ningú es pot jubilar com a venedor ambulant”.

Polèmica a les xarxes

Les declaracions de Batlle es produeixen després que el Sindicat de Manters de Barcelona hagi denunciat més d’una vegada el retorn d’una “persecució” per part de la Guàrdia Urbana. Fa pocs dies, un vídeo va despertar algunes crítiques a les xarxes socials. Concretament, mostra com diversos manters intenten marxar corrents de l’estació de metro de Catalunya davant la presència de diversos efectius de la Guàrdia Urbana, que els hi requisen part del material que porten per vendre. A les imatges es pot veure a diversos manters afanyant-se per poder marxar de pressa amb el material. També es veu a alguns d’ells enfrontant-se amb els policies, que no els deixen marxar de l’estació de metro i els assenyalen que han d’esperar-se en el seu interior.

“Un cop més, l’Ajuntament de Barcelona, amb l’alcalde Jaume Collboni al capdavant, i la Guàrdia Urbana d’Albert Batlle, persegueixen i humilien a desenes de companys manters al centre de Barcelona. La manta no és la voluntat de cap persona, sinó la conseqüència directa d’una llei d’estrangeria que ens obliga a residir almenys tres anys a l’Estat per poder accedir a un permís de residència i treball”, van dir fa uns dies des del Sindicat de Manters a través de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa