Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament rep cada dia una desena de trucades per prevenir el suïcidi
  • CA

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi de l’Ajuntament de Barcelona rep 6.000 trucades per tractar aquesta problemàtica des de l’inici del seu servei, l’agost de 2020. Aquestes són les xifres que ha donat Sergi Garcia, coordinador del servei, a l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Una desena per dia, aproximadament. 10 persones que, dia rere dia, truquen perquè no volen morir per suïcidi. Els experts alerten que les problemàtiques relacionades amb la salut mental han anat en augment des de l’inici de la pandèmia del coronavirus.

“Nosaltres fem que en un moment de crisi, un dijous a les 4 de la matinada, la persona tingui accés a algú que està disposat a escoltar sense un límit de temps i la reorientem perquè pugui ser atesa per un professional de la salut mental”, remarca Garcia, que explica que entre l’agost de 2020 i el desembre de 2021 han activat més d’un centenar de serveis d’emergència, davant d’una trucada on es detectava un risc imminent de suïcidi.

Un dels objectius de la conversa telefònica és que la persona accepti rebre ajuda professional; el primer pas per trobar una solució. El 34% dels pacients -d’un total de 4.000- que atén el Centre Psicoteràpia Barcelona – Serveis Salut Mental (CPB-SSM) de la Dreta de l’Eixample pateixen depressió, detalla la doctora Cristina Teixidó, cap de l’àrea de primària d’aquest equipament hospitalari.

“Falten professionals i n’hi ha pocs d’especialitzats”, alerta Teixidó. “Ens interessaria que es formessin més especialistes joves perquè d’aquí a dos o tres anys es jubilaran molts metges en actiu i quedaran molts llocs de treball”, afegeix.

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi de l’Ajuntament de Barcelona és el 900 925 555, és gratuït i funciona les 24 hores del dia. A més, per qui conforma l’entorn de la persona amb aquesta problemàtica també hi ha un espai habilitat de consulta, que és gestionat per l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi (ACPS) i Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS). L’equipament està ubicat a l’espai de Barcelona Cuida, al número 127 del carrer Viladomat, al districte de l’Eixample, i el telèfon d’atenció és el 934 132 121.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa