Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament acabarà les obres del pont de Santander el 2024
  • CA

Llum verda a la transformació integral del pont del carrer de Santander. Les obres començaran al setembre i tindran una durada de 17 mesos, de manera que la construcció estarà enllestida a principis de 2024. D’aquesta forma, el govern municipal explica que s’uniran els barris de la Verneda i la Pau i el Bon Pastor. L’acció, que tindrà un cost de 9,92 milions d’euros, busca “fer l’espai públic més accessible i inclusiu i permetre els desplaçaments a peu i amb bicicleta a través d’aquesta infraestructura”.

Amb la vista a facilitar la mobilitat de persones, amb vehicles a motor, a peu o en vehicles de mobilitat personal (VMP), el nou pont de Santander tindrà voreres d’entre 3,3 i 4,5 metres –l’amplada variarà segons l’àmbit–, un carril bici unidireccional a cada banda, un nou pas de vianants i un carril de circulació per sentit. Per fer-ho possible es construiran unes passeres adjacents al pont actual i s’aconseguiran espais més “generosos”, diu l’Ajuntament, a través d’un comunicat. Amb aquests treballs també es reduirà el pendent que hi ha actualment. És per això que es limitarà a un màxim d’una inclinació del 6%. A més, es plantarà una cinquantena d’arbres nous i parterres en tot l’àmbit d’actuació, es renovarà la xarxa d’enllumenat i semàfors, la xarxa de reg i els serveis i s’instal·laran punts wifi.

“Aquesta actuació és un deute històric que la ciutat té amb els veïns i veïnes del mateix carrer de Santander i del voltant”, assegura el consistori. A dia d’avui, el pont només admet el pas de vehicles i la passera adjacent no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Amb les obres, “el que fins ara ha sigut un mur entre els districtes de Sant Andreu i Sant Martí passarà a ser un nou pont accessible, segur i permeable que promourà l’anar a peu i en bicicleta i farà de ròtula entre barris”, considera l’executiu municipal.

Actual estat del pont de Santander / Ajuntament de Barcelona
Actual estat del pont de Santander / Ajuntament de Barcelona

Aquesta obra s’emmarca en el pla Superilla Barcelona, que reuneix accions per connectar els diferents barris de la ciutat i prioritzar el vianant per damunt dels vehicles, per exemple, a més d’augmentar el nivell de vegetació als entorns urbans. L’Ajuntament diu que el nou pont de Santander “contribuirà a obrir” la ciutat al Besòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa