Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament convoca 241 places de guàrdia urbà i tindrà 3.500 policies
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de 241 places d’agent de la Guàrdia Urbana i a final de mandat tindrà una plantilla total de 3.500 policies. L’objectiu és “continuar reforçant el cos i oferir un millor servei a la ciutadania”, ha dit el consistori, a través d’un comunicat de premsa. La previsió és que a finals d’aquest mes s’obri el període de presentació de sol·licituds i que el procés selectiu finalitzi el mes de novembre.

“La principal novetat d’aquesta convocatòria contempla que els candidats que superin tot el procés selectiu i aconsegueixin quedar entre els 241 primers passin a cobrir les necessitats de personal que tindrà el cos durant els anys 2022 i 2023”, ha explicat l’Ajuntament. Així mateix, per primer cop també, s’amplien els idiomes susceptibles d’examinar-se a la prova de llengua estrangera. Fins ara, la prova de coneixements havia de ser d’anglès, àrab, urdú o xinès. Enguany també s’incorporen l’alemany, el francès i l’italià.

Quant a la presència de dones al cos, aquesta nova convocatòria manté els requisits de l’anterior per incrementar el nombre d’agents de sexe femení. L’Ajuntament ha informat que “la Guàrdia Urbana va ser el primer cos de seguretat en incloure en la seva plantilla una quota del 40% de dones”. És per això que “els processos de selecció continuen salvaguardant els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública, com a eina més eficaç per poder equilibrar la presència de gèneres masculí i femení entre la plantilla, actualment molt majoritàriament esbiaixada a favor dels agents homes”.

Nova comissaria a Ciutat Vella

Com a novetat de 2022, a l’octubre la Guàrdia Urbana inaugurarà noves instal·lacions en el número 4 del carrer Tàpies. Aquest edifici acollirà les noves dependències de la Unitat Territorial de Ciutat Vella que es traslladarà des de l’actual comissaria que el cos de policia barceloní té a Les Rambles. Per fer-ho possible, l’Ajuntament gastarà més d’1,2 milions d’euros en reformar aquest edifici, que fins ara acollia oficines de l’antic del Consell Comarcal del Barcelonès. L’edifici tindrà una capacitat per a 500 agents.

Un cop finalitzi el trasllat la Guàrdia Urbana disposarà de tres edificis policials al districte de Ciutat Vella: la comissaria de la Unitat Territorial de la Guàrdia Urbana a Tàpies 4, l’Oficina Conjunta de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra situada en el número 32 del Passeig Joan de Borbó, i les dependències policials de Rambles 43.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa