Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ajornat el primer judici per una agressió homòfoba al metro de Barcelona

Aquest dimecres estava apuntat al calendari com a data assenyalada per molts. Per primer cop s’havia de celebrar un judici per una agressió homòfoba al metro de Barcelona. Un procés que el Diego Martos, qui va patir l’atac per part de quatre joves, al crit de “maricó”, esperava des de feia molt temps, després que l’ataquessin brutalment per l’esquena la matinada d’un dia de gener de 2019, a l’estació d’Urquinaona. Finalment, el dia no ha estat avui; un dels acusats no s’ha presentat al judici. El jutge ha fixat una nova data: 6 de juliol, cinc mesos més d’espera.

“Avui estem aquí, davant dels jutjats, amb els acusats havent de donar explicacions i sobretot amb la voluntat de donar un missatge de confiança cap a la comunitat LGTBI. Barcelona és una ciutat orgullosament diversa, segura per la comunitat LGTBI“, ha volgut defensar el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, moments abans de saber-se que el judici no se celebraria.

Tant l’Ajuntament de Barcelona com l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) exerceixen l’acusació popular. La fiscalia ha demanat cinc anys de presó pels tres acusats, tots ells majors d’edats, a qui se’ls acusa d’haver comès un delicte de lesions, amb l’agreujant de la motivació per orientació sexual. El ministeri públic també demana la prohibició dels joves d’acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima.

Malgrat que es jutja tres homes, en l’atac hi van participar un total de quatre. El darrer, segons ha informat l’OCH, ja va ser jutjat, en ser menor d’edat, i condemnat a 22 mesos de llibertat vigilada, a més d’una sanció de 6.000 euros.

Els fets van revestir molta transcendència i notorietat pública. Tanta que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan encara feia servir la xarxa social Twitter va condemnar els fets a través d’una piulada. “No podem permetre ni normalitzar que agressions com aquesta passin a Barcelona”, va denunciar aleshores. “Lluitarem tant per evitar-les com perquè no quedin impunes”, va prometre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa