Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així es veu la massa d’aire fred d’origen polar des de l’Observatori Fabra
  • CA

Aquest cap de setmana torna el fred. Les temperatures que s’han vist fins a aquest passat dijous, temperatures molt llunyanes a les habituals en un mes de novembre, sembla que ja són història. Dijous, per exemple, el termòmetre s’ha enfilat fins els 23 o 24 graus, una temperatura més propera a la tardor que a l’hivern. Aquest divendres, però, ha entrat una massa d’aire fred d’origen polar a la península que ha fet baixar les temperatures a diferents punts de Catalunya, també a Barcelona.

Els núvols que tapen la capital catalana des de bon matí —que ha captat el fotògraf Alfons Puertas des de l’Observatori Fabra— provocaran un descens dràstic de les temperatures. Aquest divendres la temperatura ha baixat 5 graus respecte dijous, fet que podria quedar en no res aquest dissabte i diumenge. La previsió del Meteocat és severa per a dissabte: la temperatura màxima cau als 17 graus i la mínima estarà en només 8 graus, si fa no fa, com diumenge. 

Així ha captat Alfons Puertas les nuvolades de dissabte 19 de novembre a Barcelona / A.P.

Ara bé, quan marxi de nou el sol serà quan realment es noti de veritat aquest descens de la temperatura. Les nits seran caga cop més fredes i el més probable és que el jersei i la jaqueta ja ni sigui un complement. I és que alguns models apunten la possibilitat que es pugui baixar per primer cop després de l’estiu dels 10 ºC , també al centre de la ciutat.

En aquest sentit, durant la nit de dissabte a diumenge caldrà abrigar-se, ja que s’esperen les temperatures més fredes dels darrers dies. Les mínimes (8ºC) s’allargaran durant tota la matinada i només en els moments centrals del dia reputaran fins als 18 graus. Pel que fa al cel, ni rastre de la pluja, que tampoc ha caigut divendres tot i algunes previsions. Cel serè, amb alguns núvols al matí i sol a la tarda i vespre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa