Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així seran, producte a producte, els lots de Nadal dels treballadors de TMB

Moltes empreses ofereixen el lot de Nadal -de fet, és un dret adquirit difícil de revertir-, però no és pas una gratificació de les empreses modernes. Les primeres referències històriques sobre una gratificació nadalenca es remunten a l’Imperi Romà. En aquella època, els més pobres i desprotegits es posaven a les ordres d’un patró a canvi de protecció i suport per a ell i la família. Se’ls anomenava “clients” i prestaven tota mena de serveis als seus patrons, des de fer encàrrecs a acompanyar-los a determinats actes socials. Tenir moltes d’aquestes persones al seu servei era un símbol de prestigi. I per Nadal, el patró regalava als seus “clients” un cistell amb menjar.

TMB licita els lots de Nadal dels seus treballadors

Doncs els treballadors i treballadores de TMB també tindran lot de Nadal, i amb unes característiques molt determinades que estan fixades en el plec de condicions que l’empresa ha licitat aquest 21 de juliol. El pressupost ascendeix a 766.326,55 d’euros IVA inclòs i és per als treballadors de TMB de les empreses  Ferrocarril Metropolità De Barcelona, S.A., Transports De Barcelona, S.A. i Projectes i Serveis De Mobilitat, S.A.

Instal·lacions del metro de Barcelona / Wikimedia - Jorge Franganillo
Instal·lacions del metro de Barcelona / Wikimedia – Jorge Franganillo

Lots amb i sense alcohol

I com seram aquests lots? Segons el plec de condicions, hi haurà tres tipus de lots de Nadal (el de FMB, el de TB i el sense alcohol) i s’hauran de lliurar en una caixa a cada empleat en funció de la seva empresa i elecció, amb alcohol o sense.

Què han de contenir els lots de TMB?

Es marquen determinats productesi, si és possible, “de les marques indicades a
títol de referència”, i a més, als tres lots de Nadal hi ha d’haver obligatòriament un producte “solidari”, que “poden ser els que es proposen o alternatives semblants, però sempre de comerç just o solidari”.

I detalla què ha de contenir cada lot: 2 ampolles de cava DO Cava Catalunya, 1 ampolla de brandy, 2 ampolles de vi negre DO Penedès, ampolla de vi blanc DO Penedès, 1 ampolla de moscatell, 1 caixa de neules, 1 paquet de galets de Nadal, 1 pot d’espàrrecs, 1 caixa de bombons, 1 llauna de pinya, 1 pot d’olives arbequines, 1 llonganissa, 1 barra de torró d’alacant, de xixona, de crema i de xocolata i 1 producte solidari.

Els lots no recollits, a beneficiència

Què passa si un treballador no recull el seu lot? TMB posa en el plec de condicions que “TMB abonarà els productes d’alimentació (torrons, neules, embotits, conserves, etc.) i acordarà amb l’empresa adjudicatària el lliurament a beneficència. L’adjudicatari es farà càrrec de les despeses que ocasioni la manipulació i el lliurament d’aquests articles i les caixes” Pel que fa als caves, vins i licors, afegeix TMB, seran per a l’empresa adjudicatària i “es descomptaran de la factura”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carmen a juliol 25, 2022 | 01:20
    Carmen juliol 25, 2022 | 01:20
    Que empresa hace estos lotes?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa