Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així serà la reserva animal del Zoo després de l’enderroc de l’Aquarama

Aquests dies s’acaba una història que va començar fa mig segle. L’Aquarama i el pavelló dels dofins del Zoo de Barcelona s’inauguraven coincidint amb el dia de la Mercè de 1968. Inspirats en el Seaquarium de Miami, van ser uns dels primers equipaments d’aquestes característiques d’Europa i construir-los va suposar tot un repte. No només per les seves dimensions, sinó per la complexitat d’haver d’emmagatzemar i mantenir en bones condicions una quantitat ingent d’aigua salada que periòdicament calia renovar.

L’Aquarama, finalment enderrocat

Però l’Aquarama, que no funciona des del 2015, ha començat a enderrocar-se perquè en el seu lloc hi començarà una nova història, basada en la preservació de la biodiversitat i la divulgació. S’hi construirà nova reserva d’animals, prevista pel 2024, que acollirà les espècies que, provisionalment, es vegin afectades durant la transformació del Zoo en un centre de preservació de la biodiversitat. Aquest nou equipament, que es començarà a construir la tardor del 2023 -l’enderroc de l’Aquarama suposarà unes obres de quatre mesos- i estarà llest l’estiu del 2024, serà l’espai que anirà acollint les espècies del Zoo que, provisionalment, es vegin afectades per les obres de millora previstes per als propers anys. La seva construcció està pressupostada amb 800.000 euros.

Com serà la nova reserva animal?

Segons ha explicat BSM en un comunicat, el nou espai ocuparà uns 3.500 m2 i comptarà amb cinc patis exteriors, visibles per als visitants, i tres dormitoris. Tots aquests espais estaran degudament equipats i es podran adaptar als requeriments de cada espècie, així com els de les seves cuidadores i cuidadors. Per tal de reproduir els diferents hàbitats, disposaran de roques, troncs i espais d’ombra, així com de zones climatitzades i sales tècniques. L’entorn d’aquest futur equipament s’adequarà amb vegetació.

Una grua ja treballa a l'Aquarama per enderrocar-lo BSM
Una grua ja treballa a l’Aquarama per enderrocar-lo BSM

La llar de l’orca Ulisses

Des de la seva inauguració i fins el 2011, per l’Aquarama i el delfinari hi van passar un total de 31 dofins. Alguns van conviure amb l’orca Ulisses, que hi va arribar l’any 1983 i s’hi va estar fins el 1994, quan va ser traslladada al Sea World de San Diego, als Estats Units. El 2015, el Zoo va deixar de fer exhibicions amb dofins i l’Aquarama va quedar buit, si bé el Zoo de Barcelona va acollir els seus últims dofins fins el juliol del 2020.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a juliol 12, 2022 | 15:13
    Observador juliol 12, 2022 | 15:13
    No us oblideu d'instalar-hi la secció de bésties perilloses, la de guardia-civils, polítics i espanyols sobretot.
  2. Icona del comentari de: Josep a juliol 12, 2022 | 20:45
    Josep juliol 12, 2022 | 20:45
    Lamentable aquesta foto de Colau i companyia rient-se, quan tantes generacions hem gaudit d'aquests animals que mai no hauriem vist al seu habitat natural, una pena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa