La plaça del Verdum, a Nou Barris, tindrà una nova cara. L’Ajuntament ha aprovat les obres per reurbanitzar la plaça i els dos carrers adjacents, el carrer de Robert Robert i el carrer paral·lel entre edificis que no té nom. En total, la intervenció inclourà 2.424 m² de superfície, i està previst que els treballs comencin a l’estiu, poc després de les eleccions municipals del 28M, amb una inversió de gairebé 600.000 euros. La renovació d’aquesta plaça és el fruit d’un procés de participació dels veïns i les entitats del barri, que reclamaven des de feia temps una reestructuració de l’espai per adequar-lo als usos del veïnat.

Un espai de trobada i de joc

Segons ha explicat l’Ajuntament en un comunicat, el projecte preveu una futura plaça com a un espai de trobada, descans i joc, en la qual predominarà el verd, a més de disposar d’una zona de joc infantil i un nou mobiliari urbà. Per resoldre els desnivells i millorar la connexió entre les diverses plataformes que configuren la plaça s’hi instal·laran grans jardineres amb vegetació baixa per reomplir les grades que ja existeixen.

Pel que fa al carrer Robert Robert, aprofitant la seva connexió directa a la plaça del Verdum, “es projectarà com un espai versàtil per a la vida del barri i per celebrar esdeveniments de petit format“, diu l’Ajuntament. Per aconseguir aquesta connexió s’incrementarà la presència de vegetació i es retiraran les jardineres existents. En el seu lloc, s’instal·laran tres noves jardineres a la façana de la cara nord del carrer que generaran dues petites zones que generaran al carrer espais on seure i descansar.

Respecte al carrer paral·lel, el qual acull actualment un espai de joc infantil, es consolida com a “carrer jugable” amb la instal·lació de jocs diversos i mobiliari d’estada i acompanyament, esdevenint una zona de joc inclusiva i accessible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a abril 06, 2023 | 14:23
    Tripartit no, gràcies abril 06, 2023 | 14:23
    Publicitat Pudents-Colau no, gràcies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa