Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així combaten la calor els animals del Zoo de Barcelona
  • CA

Les altes temperatures a la ciutat no només ens deixen aixafats als humans… Podem anar a la piscina, a la platja, posar l’aire condicionat… Però què passa amb els animals? És necessari adoptar mesures extraordinàries per continuar garantint el benestar i la salut animal. I això és el que ha fet el Zoo de Barcelona.

Gelats i aigua fresca

El Zoo de Barcelona registra temperatures mitjanes d’uns tres graus per sota que la resta de la ciutat. Però això no treu que els animals no tinguin calor. En moments de pics de calor, l’equip de cuidadores i cuidadors del Zoo renova amb més freqüència l’aigua dels abeuradors perquè estigui fresca i, si es fa necessari, posen més abeuradors a disposició dels animals. També intensifiquen la neteja i renovació de l’aigua de les zones de bany que tenen algunes espècies a les seves instal·lacions.

Només en casos excepcionals, com la parella de pandes vermells, s’activen aspersors d’aigua per refrescar l’espai que les acull. I el mateix es fa a les instal·lacions de les elefantes, el bisó, el búfal nan i el cérvol del pare David. En tots aquests casos, amb l’ús de mànegues. Tot plegat ho ha explicat l’Ajuntament en una visita a les instal·lacions del Zoo per ensenyar les cures addicionals que els cuidadors apliquen als animals per combatre la calor i garantir el seu benestar i salut.

Però la mesura estrella són els gelats! Al Zoo preparen gelats adaptats a la dieta de cada espècie. Són gelats fets a base de gel i que incorporen peix, marisc, fruita, verdura, sucs o brou. Als ossos i als primats, per exemple, els ofereixen fruita congelada i gelats de brou o de suc de fruita, a les girafes, blocs de gel amb fruita; i a les mangostes i les suricates, granissat de cucs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa