Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors d’Aigües de Barcelona es confinen a les instal·lacions per garantir el servei

Davant el greu increment del nombre de contagis registrats durant les darreres setmanes per la variant òmicron, Aigües de Barcelona ha reactivat el confinament de treballadors, de moment a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Besòs, tal com es va fer a l’inici de la pandèmia, per garantir la continuïtat del servei essencial del cicle integral de l’aigua.

Aquesta mesura, a banda d’assegurar que el funcionament de les infraestructures no es vegi alterat, té com a objectiu prioritari vetllar per la seguretat i la salut dels treballadors que, de forma voluntària, mantenen presència permanent des del 4 de gener a les instal·lacions de la planta depuradora del Besòs. Per assegurar-ne la màxima confortabilitat, la companyia ha instal·lat autocaravanes i els garanteix tots els mitjans i serveis que poden necessitar durant l’estada a la planta.

A més d’aquesta iniciativa, Aigües de Barcelona ha definit un protocol estricte per garantir la seguretat de les instal·lacions i la salut dels treballadors confinats a través de tests d’antígens continuats, l’ús de mascaretes FFP2 i d’equips de protecció individual (EPIs), la desinfecció de caravanes i instal·lacions, així com la restricció d’accés de proveïdors al recinte.

Aquestes mesures se sumen a les ja plantejades per a la resta de treballadors i treballadores de la companyia, com la priorització del teletreball, l’ús obligatori de mascaretes o la realització en continu de tests d’antígens. De fet, Aigües de Barcelona va realitzar, durant l’any 2021, un total de 7.000 tests als seus professionals.

L’objectiu, garantir la normalitat i la qualitat del servei perquè l’aigua continuï arribant a gairebé 3 milions d’habitants de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa