Agressió homòfoba al món del waterpolo. Aquesta és la denúncia que ha fet el waterpolista Àlex Royo, del Club Natació Molins de Rei, que aquest dissabte ha disputat un partit contra la Unió Esportiva d’Horta. L’esportista Roger Brias, d’aquest últim equip, li hauria cridat en diverses ocasions “maricó”, segons els fets que narra Royo.

Segons ha explicat a Twitter, “durant la primera divisió nacional de waterpolo he patit un atac homòfob”, ha assegurat Royo. L’agressió, en concret, s’hauria produït durant la tercera part del partit.

L’àrbitre no ha actuat per frenar els insults homòfobs, ha denunciat Royo. “La seva resposta ha estat que callés i que deixés de protestar. El partit ha seguit amb total normalitat”, ha explicat.

L’esportista del Club Natació Molins de Rei ha afirmat que, en acabar el partit, el jugador li ha demanat perdó, després que l’entrenador de la Unió Esportiva d’Horta hagi intervingut. De totes maneres, el cos d’àrbitres ha seguit amb la seva negativa a intervenir en el conflicte i no ha deixat constància dels fets a l’acta del partit, ha lamentat l’esportista agredit. “Què vols que posi?”, li hauria dit amb to “irònic” una altra àrbitra, ha explicat a través de les xarxes socials.

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha condemnat l’agressió. “Restem a disposició de la víctima”. Alhora, han volgut posar en coneixement de la situació al director general de polítiques públiques LGBTI+ de la conselleria d’Igualtat de la Generalitat, Xavier Florensa Cantons, així com a la conselleria d’Interior. “No podem tolerar violències LGTBIfòbiques a l’esport ni enlloc”, han denunciat. Des del departament d’Igualtat han mostrat suport a Royo.

La Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha emès un comunicat on “lamenta i condemna els fets denunciats”. “Com res d’això es reflecteix a l’acta arbitral, s’emplaça al Comitè de Competició a què investigui l’ocorregut i pugui actuar d’ofici si ho considera oportú en virtut de la seva potestat sancionadora”. Des de la federació han volgut deixar clar que es “condemna sempre i en tot lloc qualsevol actitud homòfoba, xenòfoba i/o racista que atempti contra els valors del respecte, la tolerància i la igualtat a l’esport”.

El waterpolista Víctor Gutiérrez, pioner a Espanya en la lluita pels drets de les persones LGTBI en aquest esport, ha felicitat la federació per la seva “resposta ràpida als lamentables fets”.

A aquesta hora, la Unió Esportiva d’Horta no s’ha pronunciat públicament sobre els incidents denunciats. Qui sí que ho ha fet és el Club Natació Molins de Rei, que ha volgut donar suport al seu jugador. L’entitat “expressa el seu rebuig pels insults homòfobs rebuts per un jugador del nostre equip absolut de waterpolo”, han dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa