Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana salva un nadó de 10 mesos amb parada respiratòria a la Rambla
  • CA

Una reunió de la Guàrdia Urbana amb presència del regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, per repassar la situació de la cos policial va ser precedida per un ensurt a la Rambla. Eren les deu de la nit, un nadó de 10 mesos va començar a mostrar “problemes” a la via pública i l’alerta va arribar als agents del cos municipal. Tot i que l’alcaldessa Ada Colau havia informat inicialment que es tractava d’una “parada cardíaca” i aquest diari se n’havia fet ressò, fonts de la Guàrdia Urbana han precisat més tard que el que patia el nen era una aturada respiratòria.

Sigui com sigui, la intervenció dels policies va acabar amb l’estabilització del nadó. “No respirava i van haver de practicar-li primers auxilis”, expliquen des del cos municipal. Després, va arribar una ambulància i es va acabar traslladant el nadó a l’Hospital del Mar. Allà, el menor “evoluciona favorablement”, detalla la Guàrdia Urbana.

“Va ser una actuació ràpida i modèlica que va acabar amb un aplaudiment de les persones presents”, ha explicat Rabassa en una piulada a Twitter. Ell va poder veure els fets en directe, ja que van succeir just abans de la reunió de la Guàrdia Urbana. Per tot plegat, tant el regidor com l’alcaldessa han agraït la feina dels agents en una situació crítica.

L’Hospital del Mar ha anunciat al migdia en una piulada que l’infant ha passat la nit en observació al servei d’Urgències de Pediatria i aquest dilluns ha rebut l’alta i ha pogut tornar a casa seva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa