Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Afers Socials eleva a 129 la xifra de morts per coronavirus en residències de Barcelona
  • CA

Les persones grans que vivien a residències de Barcelona i que han acabat morint per coronavirus ja són 129, segons xifres anunciades pel departament d’Afers Socials i Famílies. Són 9 víctimes mortals més que ahir. També ha crescut el nombre d’avis hospitalitzats –passant de 95 a 107– així com la xifra de centres amb algun infectat per la Covid-19. Si ahir hi havia registrats 45 geriàtrics amb residents positius per coronavirus, avui ja se n’hi troben a 57. 

La part positiva, però, és que s’ha reduït el nombre de residents amb la infecció del Sars-Cov2 confirmada respecte a aquest dimecres i això pot afavorir que s’inicii una descongestió a les residències. Ha minvat dels 226 casos als 186. Pel que fa als treballadors aïllats per haver patit simptomatologia vinculada al coronavirus, la xifra ja arriba als 1.326 casos –ahir n’eren 1.255. 

Les dades del departament, però, han patit avui un descrèdit institucional per part de l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, que les ha considerat esbaixiades​. “La realitat és pitjor que les xifres que donava la Conselleria. Parlen d’un 30% de les residències afectades a Catalunya, però la nostra informació és que al voltant d’un 70% de la residències de Barcelona té com a mínim un cas positiu”, ha apuntat Colau. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa