Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Enxampen un treballador del Prat robant cables elèctrics
  • CA

La Guàrdia Civil ha detingut un treballador de manteniment de l’Aeroport de Barcelona-El Prat per robar cablejat elèctric de coure valorat en uns 18.000 euros. Segons ha informat la policia espanyola, agents de l’Oficina d’Anàlisi i Investigació de Seguretat de l’Aviació Civil van obrir una investigació després de rebre diverses denúncies d’una empresa que treballa a l’aeroport i que havia detectat el robatori de cables de coure.

Les investigacions de la Guàrdia Civil els van portar fins a un treballador de manteniment que desactivava una torre d’enllumenat per poder robar els cables, que estaven emmagatzemat en bobines, sense ser detectat per la seguretat. Els robatoris sempre es feien durant el torn de nit i en un intèrval de 30 minuts per no aixecar sospites. La maniobra del treballador posava en risc la seguretat de l’aeroport, ja que la torre que desactivava serveix per il·luminar la zona d’estacionament d’avions i de trànsit de vehicles.

Els agents van muntar un dispositiu de vigilància per enxampar el lladre, que va ser detingut el passat mes d’octubre després que les càmeres de seguretat gravessin el robatori. El departament de Seguretat d’Aena també va col·laborar en la investigació i el cas s’ha posat en mans de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (Aesa) per si l’apagada de la torre d’enllumenat pot constituir un delicte contra la seguretat aèria.

L’any passat la Guàrdia Civil va detenir un altre treballador de l’aeroport per difondre un vídeo a les xarxes socials on es veia com robava productes d’una màquina expenedora i explicava com fer-ho sense ser detectat. Era un noi de 18 anys que acabava d’entrar a treballar per una empresa de manteniment de l’aeroport. La Guàrdia Civil fins i tot va ordenar la retirada del vídeo perquè no es fes viral, tot i que va circular per les xarxes sense que la policia hi pogués fer massa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa