Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Advocacia de l’Estat insisteix a investigar votants de l’1-O per formar una “massa tumultuària”
  • CA

L’Advocacia de l’Estat ha presentat un recurs al jutjat d’instrucció número set perquè el jutge investigui els votants de l’1-O per mirar d’impedir l’actuació policial. L’òrgan de l’Estat, representat per l’advocat Severo Bueno de Sitjar de Togores, acusa els votants de formar una “massa tumultuària”. L’advocat de l’Estat, que defensa els agents de la policia juntament amb sindicats policials, justifica el recurs pels crits de “votarem, votarem”. Per a Bueno de Sitjar, aquesta consigna demostra que els votants sabien que el referèndum era il·legal i que volien impedir la intervenció de la policia.

El jutge d’instrucció, Francisco Miralles, va rebutjar la petició de l’Advocacia de l’Estat ​i de les defenses dels agents, per la qual cosa han presentat un recurs. A l’escrit, publicat per eldiario.es, l’advocat de l’Estat critica que el jutge consideri com a “merament passiva” l’actitud dels votants. Bueno de Sitjar reclama que s’investigui els votants per delictes com desobediència, resistència a l’autoritat i desordres públics amb amenaça de violència. 

L’advocat de l’Estat exigeix, concretament, que s’investigui 36 votants. Alguns d’ells van estar a l’escola Prosperitat, a Nou Barris. Els votants que Bueno de Sitjar pretén que s’investigui van estar a escoles que han denunciat la Policia Nacional. L’advocat de l’Estat apunta la “falta de respecte” dels votants cap a la Policia Nacional.

Tant la fiscalia com l’Ajuntament, que exerceix l’acusació popular, rebutgen la investigació als 36 votants. El consistori recorda que a les imatges del referèndum a les escoles no es veu violència, només una “actitud passiva” dels votants.

Asens critica Pedro Sánchez

El tercer tinent d’alcalde, Jaume Asens, ha exigit a Pedro Sánchez que no “torpedini” la investigació del jutge Francisco Miralles. Asens, que liderarà la llista dels comuns al Congrés per al 28-A, ha interpel·lat el president de l’executiu espanyol a instar l’òrgan de l’Estat perquè retiri la petició. “Les víctimes de l’1-O mereixen justícia i reparació, no persecució”, ha sentenciat. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa