Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos adults i un menor detinguts en una baralla amb destral en un local ocupat
  • CA

Violent incident al barri de Sants, al carrer Miquel Àngel, aquest dilluns a la tarda. Segons ha avançat Betevé i han confirmat fonts municipals al TOT Barcelona. Dos homes i un jove menor d’edat van ser detinguts per la Guàrdia Urbana per la seva presumpta implicació en una baralla durant la qual van causar destrosses amb una destral a l’entrada d’un local ocupat que hi ha en aquell punt. Els tres arrestats tenen antecedents d’altres detencions per fets violents i robatoris.

La policia ha obert un atestat per un delicte de danys al local, per violació de domicili –encara que el local sigui ocupat, si fa prou temps es considera domicili dels ocupants– i per un altre delicte de danys al cotxe patrulla que es va endur els detinguts, ja que van continuar en actitud molt agressiva i van trencar la mampara que separa l’espai dels arrestats, al seient del darrere del vehicle policial, de l’àrea dels agents, als seients del davant.

Segons les mateixes fonts, una empresa municipal està tapiant ara el local on es va produir la baralla, que podria ser entre els ocupants de dos locals diferents. I afegeixen que el districte de Sants-Montjuïc avisat els amos del local d’ocupacions il·legals que causen molèsties als veïns des del maig de l’any passat, amb l’objectiu que es fessin càrrec de l’espai i actuessin per fer-los marxar i per impedir que hi tornin.

Un vídeo difós a través de Twitter mostra com els dos homes han arrencat la reixa de la porta del local, directament amb les mans, per accedir-hi. En altres vídeos dels veïns s’observa com durant la baralla van arrossegar una bombona de gas o trencar els vidres amb una destral, segons recull l’ACN.

Cinc cartes municipals

Els dos locals són baixos propietat de Solvia Immobiliària, del Banc Sabadell, que va denunciar l’ocupació. Fons municipals han indicat a l’ACN que les molèsties als veïns eren reiterades i per aquest motiu el consistori es va posar en contacte amb la propietat el maig del 2019. El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha assegurat en una piulada que l’Ajuntament de Barcelona havia enviat fins a 5 cartes a la propietat perquè intervingués en aquesta conflictiva ocupació. “S’han desentès de la situació i han abandonat els veïns”, acusa el regidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa