Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les activitats més destacades que es fan a Barcelona per La Marató 2022
  • CA

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha tornat un any més sota el lema “bum bum” i recaptarà fons per investigar les morts provocades per malalties cardiovasculars. Entitats d’arreu de Barcelona s’hi han sumat, com cada any, i organitzen activitats diverses per recaptar fons per a la causa. Les opcions són molt variades. Coincidint amb el dia de La Marató 2022, en repassem les més destacades.

Activitats a les escoles

Les escoles són les grans impulsores d’activitats. Una bona opció de col·laborar amb La Marató, és assistir als jocs, concerts o sortejos que organitzen les associacions de mares i pares dels centres educatius. Un cas és el de L’AFA de l’Escola Anglesola, que aquest dissabte ha organitzat un mercat de segona mà amb roba i llibres que han portat les mateixes famílies. O l’AFA-Escola Arrels, que ha preparat una classe de batucada.

Aquest diumenge, l’AFA Escola Mallorca organitza un dia de jornades esportives i demà, coincidint amb la tornada als centres després del cap de setmana, hi ha qui opta per fer mercats nadalencs, rifes o venda de manualitats fetes pels infants. És el cas de les activitats organitzades per AEEF Montbau, l’Acadèmia de dansa Up Dance -que inclou un festival de dansa- o de l’Agrupament Escolta i Guia Pau Casals.

Les associacions veïnals

Les associacions veïnals també hi participen. A la Zona Universitària organitzen una caminada conjunta i l’Associació Els Amics de la Plaça Santa Madrona i Parròquies del Poble-sec preparen un matí ple d’activitats amb una tómbola i una botifarrada. Durant el dissabte també s’han fet altres activitats en diferents zones de la ciutat, com ara jornades de jocs de taula o petits concerts.

Entitats vinculades al món de la cultura popular també han fet una crida a la solidaritat. El Centre Excursionista Els Blaus, per exemple, organitza un quinto amb pernils i diferents embotits. L’Esbart de Sarrià lidera un concert solidari amb balls de ballet. L’Associació d’Amics dels Gegants del Pi ha posat a la venda, com cada any, una xapa de la Marató a la venda per 1 euro i organitza tallers i ballada dels gegants infantils per aquest diumenge.

Centres esportius

Per acabar, el món de l’esport també es mou per La Marató. El Club d’esgrima SAM – Sala d’Armes Montjuïc organitza una competició d’espasa, floret i sabre. El club natació Atlètic – Barceloneta posa a disposició dels veïns una masterclass de danses urbanes dirigida per Marc Carrizo, ballarí professional i membre de la companyia Brodas Bros. També hi ha tornejos esportius, de futbol, bàsquet o pàdel, en diferents clubs barcelonins. Tots els diners recaptats en aquestes activitats aniran a parar al marcador de La Marató 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa