Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes veïnals ocupen un edifici abandonat al barri de la Sagrada Família
  • CA

A partir d’ara, La Mecànica és el nom popular amb què s’identificarà un espai ocupat al barri de la Sagrada Família. Activistes veïnals de tres col·lectius –el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret, la Comuna d’aliments i la Xarxa de Suport Mutu de la Sagrada Família-el Poblet– han fet pública avui l’ocupació d’aquest edifici en una jornada accidentada. Després d’assegurar que duien “més d’una setmana” al local, s’han trobat amb presència policial i amb representants de la propietat, han explicat els ocupants. S’han fet crides a la resistència a les xarxes i finalment se n’han sortit amb la seva. L’espai de La Mecànica s’ha establert com un nou espai veïnal al sud del barri de la Sagrada Família.

Segons informen els col·lectius implicats en l’ocupació de l’espai, la seu inaugurada neix amb la voluntat de “seguir donant resposta a les necessitats de les veïnes”. Els projectes inclouen la donació de menjar o l’aportació d’assistència en matèria d’habitatge a les famílies vulnerables del barri. A més, es volen fer tallers i xerrades.

Els baixos ocupats del número 487 del carrer Aragó serien propietat “d’un entramat d’empreses que, entre d’altres, es dediquen a l’especulació”. També feia “més d’una dècada” que estaven abandonats, expressen en un comunicat.

Davant aquesta situació, el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret, la Comuna d’aliments i la Xarxa de Suport Mutu de la Sagrada Família-el Poblet havien arribat a reclamar a l’Ajuntament un espai per fer les seves tasques organitzatives i fer activitats. Tanmateix, denuncien que només han rebut “negatives i evasives”. Com a resposta, han ocupat La Mecànica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa