Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes de Gràcia llancen pintura a la seu del districte contra l’enderroc d’una casa okupa

El col·lectiu Ca la Trava Resisteix ha volgut fer honor al seu nom amb una convocatòria aquest matí per evitar que avanci l’enderroc del bloc amb història okupa. Així, des de les vuit del matí, una quarentena de persones s’han reunit al costat del número 154 de Travessera de Gràcia amb l’objectiu de plantar cara al projecte immobiliari de la propietària, La Llave de Oro, que pretén revaloritzar la finca amb pisos nous. Segons els protestants, volen fer “pisos de luxe”.

Després de més d’una hora de concentració entre sucs d’esmorzar i càntics contra l’especulació al barri, els ocupants han desplegat una pancarta al lateral de Ca la Trava i han tallat el trànsit de Travessera de Gràcia durant 10 minuts. Després, els joves mobilitzats han començat a caminar en direcció a la plaça de la Vila i han llançat pots de pintura contra la seu del districte. Just abans dels llançaments, s’ha recordat la mort d’una de les ocupants del bloc La Janhela, al costat de Ca la Trava. “No són suïcidis, són assassinats”, han corejat, en record de la dona que es va treure la vida i va deixar un missatge al col·lectiu el passat desembre.

La convocatòria de protesta es va anunciar via xarxes socials després de veure un avís de l’Ajuntament per aquest mateix dijous que informava de la retirada dels ancoratges per a bicicletes situat just al costat del bloc Ca la Trava. El col·lectiu de defensa de l’habitatge havia ocupat anteriorment l’edifici, però va ser desallotjat el passat 18 d’octubre i els darrers mesos havia vist com s’iniciaven les tasques d’enderroc per dins. Ara, però, abans que s’avanci fins a la demolició, s’han citat al costat de l’antic bloc okupaanuncien una “acció directa”. Els activistes han accedit al terrat del bloc a enderrocar des de l’edifici adjacent, que també està ocupat i també pertany a la immobiliària Llave de Oro.

Ca la trava

Concentració davant del bloc Ca la Trava. | D. C.

La convocatòria de protesta es va anunciar via xarxes socials després de veure un avís de l’Ajuntament per aquest mateix dijous que informava de la retirada dels ancoratges per a bicicletes situat just al costat del bloc Ca la Trava. El col·lectiu de defensa de l’habitatge havia ocupat anteriorment l’edifici, però va ser desallotjat el passat 18 d’octubre i els darrers mesos havia vist com s’iniciaven les tasques d’enderroc per dins.

Aquest matí, però, abans que continuïn el procés d’enderroc fins arribar a la demolició, el grup de veïns s’ha mobilitzat per fer una “acció directa”, que ha consistit en el llançament de pintura contra l’edifici, juntament amb el desplegament de la pancarta amb el lema “Si Ca la Trava va a terra, Gràcia en peu de guerra”. Per fer visible la proclama, els activistes han accedit al terrat des de l’edifici adjacent, que també està ocupat –La Janhela– i també pertany a la immobiliària Llave de Oro.

El llançament de pintura, en presència d’una patrulla d’agents de la Guàrdia Urbana, ha impactat contra un dels vidres de la seu del districte i l’ha trencat. Segons el comunicat que van fer públic a les xarxes socials, la protesta assenyala l’Ajuntament com a “còmplice” de “l’opressió” i per això s’ha convertit també en un dels objectius de la convocatòria. Tot i que finalment avui no s’ha iniciat cap activitat d’enderroc a l’edifici, el grup d’habitatge ja ha enviat el seu missatge: “No volem que els sigui fàcil que al barri només hi puguin viure els rics”, diu un fulletó que repartien al veïnat. 

Nou comentari

Comparteix