Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activat el nivell 2 del Pla Alfa a Barcelona: perill alt d’incendi

El Govern de la Generalitat ha activat el nivell dos del Pla Alfa en 19 demarcacions del país, entre les quals es troba Barcelona. Aquest pla estableix les actuacions del cos d’Agents Rurals en matèria de vigilància i prevenció d’incendis. En aquest cas, la pujada de les temperatures que es pronostiquen per aquest cap de setmana s’ajunta a la poca humitat i el fort vent d’aquests dies i aquest fet provoca una alerta major dels agents.

El Pla Alfa contempla quatre nivells (del 0 al 3). A partir del segon, s’activa les fases d’alerta en el Pla INFOCAT i es prohibeixen determinades accions i activitats susceptibles de provocar focs a les zones boscoses, sobretot. Per exemple, el limita els espais on es pot encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en algunes àrees. En funció del risc, els agents podrien restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Dilluns primaveral, però inici de la setmana fred

Les temperatures d’aquest cap de setmana seran del tot primaverals. Dissabte a Barcelona es podria arribar als 26 graus amb un dia molt assolellat, amb mínimes dignes de la primavera situades en 16 graus. No obstant, serà un bolet, perquè diumenge les màximes, segons el Meteocat, no superaran els 19 graus i les mínimes cauran fins als 11 graus. Per tant, es possible que el risc d’incendi redueixi també de cara a diumenge.

Aquesta mateixa tendència serà la de la resta de la setmana. El Meteocat ens dona unes màximes durant tota la setmana que no passaran dels 20 graus, i amb un dimecres molt més fresc on el termòmetre no superarà els 17 graus de màxima i la mínima caurà als 9 graus. Els nivells de Pla Alfa s’aniran actualitzant diàriament en funció del risc d’incendi, molt lligat a les temperatures i la pluja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa