Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activada l’alerta per pluges torrencials a Barcelona per la Mercè
  • CA

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta per possible pluja intensa a Barcelona durant les festes de la Mercè. En concret, el Pla Inuncat es mantindrà actiu durant aquesta nit i la matinada del dissabte a la zona del litoral i del prelitoral de la capital catalana.

Segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 litres per metre quadra en mitja hora i anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens violents com fort vent, calamarsa, esclafits o tornados. Puntualment, es podran superar els 30 o 40 litres per metre quadrat en mitja hora, corresponent a pluja torrencial.

Des de Protecció Civil demanen extremar la precaució en la mobilitat per la capital catalana, tenint en compte que l’episodi de fortes pluges pot coincidir amb la sortida de vehicles el cap de setmana fora de la ciutat. Les autoritats també recomanen tenir molta cura en les activitats que es duguin a terme a l’aire lliure, precisament en un cap de setmana on la majoria dels actes previstos dins la programació de les festes de la Mercè no es fan en cap recinte tancat.

Pel que fa a la prevenció, la Generalitat recorda que cal netejar embornals i desguassos, retirar els vehicles de rieres i zones inundables, no travessar mai rius o rieres ni cap zona d’acumulació d’aigua, així com tampoc baixar les zones baixes d’edificis on hagi entrat aigua. Les autoritats descarten per ara que es puguin produir noves situacions de risc dissabte o diumenge.

Un pont passat per aigua

La previsió indica que les precipitacions continuaran de manera considerablement més lleu durant tota la jornada del dissabte, fet que provocarà un lleuger descens de les temperatures. Aquesta tendència continuarà diumenge i dilluns, on les dades de les autoritats també apunten que es produiran fortes precipitacions a la capital catalana, de manera que gairebé tots els dies del pròxim pont que els barcelonins esperen amb ganes podrien estar marcats per la pluja. També cal recordar que enguany hi ha encara més ganes que altres anys de celebrar les festes, ja que són les primeres que es faran amb normalitat des de l’esclat de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa