Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com aconseguir gratis el teu kit de reciclatge a Barcelona

L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és arribar a un 55 % de recollida selectiva el 2025, tal com marca Europa. Un repte potent, però viable, que requereix la participació activa dels veïns i veïnes de la ciutat. Per aquesta raó, el consistori torna a posar en marxa una campanya d’entrega gratuïta de kits de reciclatge. Els paquets contenen un cubell d’orgànica, les bosses per recollir plàstic, vidre i paper i una guia informativa sobre com separar els residus que es generen a casa. Els kits es poden recollir en qualsevol punt verd de la xarxa de la ciutat. De fet, en aquests punts verds és on s’han de portar els residus que no es poden recollir als contenidors de recollida selectiva.

Crear consciència verda

Amb aquesta acció, es busca conscienciar els veïns i veïnes de la necessitat de separar bé els residus a casa, respectar l’horari per baixar les escombraries i erradicar males pràctiques, com ara llençar bosses d’escombraries a les papereres o llençar residus barrejats dins de les bosses. La campanya també recorda als ciutadans quina és la normativa de recollida de mobles i trastos vells a la via pública, que té un dia assignat per a cada barri.

Contenidors a Barcelona | Wikipedia
Contenidors a Barcelona | Wikipedia

Bonificacions per reciclar

Però a més, reciclar té premi a Barcelona. L’AMB i l’Ajuntament de Barcelona bonifiquen els conceptes de la factura “TMTR” i Taxa de Recollida de Residus municipals, impostos que serveixen per a la correcta gestió dels residus sòlids. El descompte varia segons el nombre de vegades que utilitzis les deixalleries o punts verds, i pot ser de fins al 14%. I com s’aconsegueix? Has de sol·licitar la targeta a les deixalleries o punts verds aportant una factura de l’aigua. Mostra la targeta cada vegada que hi vagis. A partir d’aquí, l’AMB comunica anualment a Aigües de Barcelona les bonificacions que cal aplicar en la factura de cada titular d’un contracte de subministrament d’aigua.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa