Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acomiadat el professor de l’Institut de Teatre expedientat per assetjament

L’Institut del Teatre ha decidit acomiadar el professor que tenia un expedient disciplinari greu obert per possible assetjament sexual a alumnes de la institució. El cas d’aquest docent va començar a investigar-se el mes de juny del 2021 i, des del març del mateix any, el treballador estava apartat de manera cautelar.

La instrucció de la Diputació de Barcelona conclou en el seu informe que el comportament de l’empleat constitueix una falta administrativa continuada de caràcter molt greu, tipificada per l’Estatut bàsic de l’Empleat Públic. Alhora, estableix que les seves pràctiques i actitud són “contràries a diversos principis ètics i de conducta”.

Segons el comunicat difós per la institució, la direcció reprova que el docent mantingués una praxi de relació personal amb l’alumnat inadequada i la utilització indeguda del context acadèmic per generar un entorn intimidatori, que provocava malestar i incomoditat a l’alumnat. Igualment, també detecta falta de transparència i d’informació de determinats aspectes organitzatius i pedagògics que duia a terme sense coordinació amb l’equip directiu del centre. En aquest sentit, l’expedient estableix l’acomiadament disciplinari i una sanció de tres mesos de suspensió de sou i ocupació.

Antecedents del cas

Cal recordar que l’Institut del Teatre va decidir obrir aquest expedient disciplinari el juny de 2021 amb l’objectiu de determinar la realitat i l’abast dels fets -que va denunciar l’Ara– i posats de manifest en l’informe de conclusions de la Comissió de Prevenció i d’Investigació d’Assetjaments Sexuals en l’àmbit de l’alumnat de l’Institut del Teatre, emès el maig del 2021.

El cas va passar a mans de la Fiscalia Provincial de Barcelona, que va decretar l’arxivament de les diligències d’investigació en considerar que les conductes denunciades no comportaven la intervenció del dret penal i que no hi havia prou indicis que s’hagués comès delicte d’assetjament sexual. El ministeri públic, però, sí que va identificar actituds i comportaments impropis respecte a l’alumnat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rec a novembre 11, 2022 | 11:52
    Rec novembre 11, 2022 | 11:52
    Doncs l'Ara ja pot seguir investigant abusos a les petites i grans empreses, als clubs esportius, al centres d'esports, a les emissores de ràdio i televisió, a les redaccions dels diaris als clubs diversos, als centres d'activitats infantils, al servei domèstic, als hospitals etc . Segur que trobaran noies i dones que tenen queixes de ser abusades No tot són les arts i l'ensenyament. Segur que saben més noms Ja triguen a publicar-ho.
  2. Icona del comentari de: Si que han anat ràpid a novembre 11, 2022 | 12:05
    Si que han anat ràpid novembre 11, 2022 | 12:05
    Només han trigat... 4 anys des que's va destapar l'escàndol? Decenis des que va començar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa